Hirdetés
. Hirdetés

CIO karakterek - pilóta, másodpilóta vagy fedélzeti mérnök

|

A CIO-kat egyre inkább arra kérik, hogy adjanak tanácsot az igazgatóságnak, álljanak a változások élére és ösztönözzék a növekedést.

Hirdetés

A Genpact globális szakmai szolgáltató cég tanulmánya szerint a legtöbb CIO által irányított szervezet nem készült fel teljesen az üzleti zavarok következő nagy hullámára.

A CIO-kat egyre inkább arra kérik, hogy adjanak tanácsot az igazgatóságnak, álljanak a változások élére és ösztönözzék a növekedést. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogyan készülnek a CIO-k a jövőre, és milyen prioritásokat állítanak fel. Három különböző szerepet fedeztek fel: a pilóták, másodpilóták és fedélzeti mérnökök, különböző mértékben befolyásolják a vállalatukban végbemenő változásokat.

A Genpact 500 CIO és technológiai vezető bevonásával készült tanulmánya szerint a pilóták újítanak, a másodpilóták modernizálnak, a mérnökök pedig felzárkóznak. Mindössze 22 százalék a pilóták aránya, akik az alapvető üzleti funkciókban vezető szerepet töltenek be, és stratégiailag irányítják az átalakulás útját. A legnagyobb csoportot (61 százalék) a másodpilóták alkotják, akik az üzleti vezetőkkel együttműködve alakítják és valósítják meg az átalakulást. Tizenhét százalék a fedélzeti mérnökök aránya, akik egyszerűen csak végrehajtanak - áll a tanulmányban.

"Azok az átalakulást irányító pilóta CIO-k, akik a felsővezetésen belüli összhangon dolgoznak, és a szervezeti fókuszt a rugalmasság és az innováció kiépítésére helyezik, az új üzleti modellek és a jövőre kész vállalatok 'társalkotói' lesznek. Azok a CIO-k, akik nem így tesznek, látni fogják, hogy a szervezetük küszködik" - mondta Sanjay Srivastava, a Genpact digitális vezérigazgatója, aki az MIT Sloan üzleti iskola CIO szimpóziumán ismertette az eredményeket.

Hirdetés

A tanulmány szerint a digitális infrastruktúrába és átalakulásba történő példátlan mértékű beruházások időszaka ellenére a válaszadó CIO-k több mint kétharmada (68 százalék) világszerte úgy véli, hogy IT-szervezetük nem készült fel teljesen, hogy segítse vállalatát egy újabb jelentős üzleti zavarral szemben. Továbbá kevesebb mint a CIO -k fele (44 százalék) ért egyet határozottan azzal, hogy jól felkészült a világjárványt követő vállalati növekedés támogatására - írja a jelentés.

"Főként Fortune 500-as vállalatokat szolgálunk ki, és nagyon világosan látjuk, hogy a vállalati architektúra fejlődik, nagy hangsúlyt fektetnek a karcsúbb informatikai alaprendszerekre. Többet fektetnek az adatrétegekbe, az elköteleződés rendszereibe és a mikroszolgáltatásokba" - mondta Srivastava. Ez pedig szerinte azt jelenti, hogy a szervezetek sokkal kevesebbet fektetnek a régi rendszerekbe. Hozzátette, hogy az IT-beruházási paradigma az alkalmazások modernizálása felé változik, egyszerűsödik az alkalmazáshalmaz, és az ügyfél- és munkavállalói élményt teszi mérőszámmá, nem pedig csak a működési költségeket.

Az elemző szerint a CIO-k számára fontos mérőszám, hogy a költségvetésen belül teljesítették-e azt, amit elvártak tőlük Ez nagy változás a korábbi évekhez képest, és sok mindent a világjárvány okozott. "Az élet minden aspektusa és sok minden megváltozott a munkánk körül. Az egyik változás, hogy az ügyfelek hűsége, ragaszkodása és a bevételek növekedése szorosabban kötődik a nyújtott élményhez. Ez erősen ráirányította a figyelmet a szervezetekre, hogy a megfelelő élményt nyújtsanak" - jelentette ki a Genpact digitális igazgatója.

"A szervezetek többé már nem működhetnek elkülönülve. Ez megköveteli, hogy a vezetők megfordítsák a gondolkodásukat, és az ügyfélélményeket "az életciklus végéig tartó utazásként" közelítsék meg... valójában ez a legnagyobb nyitás, ami most történik. Ezek a tanulságok a startupok működésének megfigyeléséből származnak. Nem kell aggódniuk az örökölt IT-rendszerek miatt, amelyekkel a legtöbb nagyvállalat működik. A nagyvállalatok feladata az összes örökölt adósság átalakítása egy olyan modern IT-csomaggá, amely képes valódi végponttól végpontig tartó ügyfél ... élményt nyújtani" - összegzett Srivastava.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.