Hirdetés
. Hirdetés

Digitális átalakulás újratöltve

|

A transzformáció stratégiai tervezését és a projektek megvalósítását felgyorsító eszközökkel bővítette digitális üzleti platformját a Software AG.

Hirdetés

Las Vegasban zajló éves konferenciáján, az Innovation World 2015-ön jelentette be a német szoftvercég a Digital Business Platform 2.0-s verzióját, amely a versenyképesség szempontjából döntő jelentőséggel bíró, új típusú alkalmazások fejlesztését és bevezetését megkönnyítő technológiákkal gyarapítja az eredetileg egy éve debütált platformot.

- A digitális átalakulás minden vállalatot szoftvercéggé változtat, mivel a szoftver a termékek és a szolgáltatások meghatározó részévé vált az összes iparágban - mondta nyitó előadásában dr. Wolfram Jost, a Software AG technológiai igazgatója. - A folyamat egyik következményeként az ERP rendszerek háttérbe szorulnak, és helyüket a digitális üzleti platform veszi át. A vállalatirányítási rendszerek az elmúlt másfél évtizedben olyan értékeket adtak a szervezeteknek, mint az egységes architektúra, az adatintegritás és a folyamatintegráció, és ezek nem évülnek el. Napjainkra azonban az ERP megoldások nagy, összetett és rugalmatlan, monolitikus rendszerekké váltak, amelyek esetében az innováció a szoftver szállítójától, azaz túl lassan érkezik. Mind több vállalat ismeri fel, hogy erre nem várhat, a digitális stratégiával összefüggő döntései egyben üzleti döntések is, amelyek közvetlenül kihatnak a teljesítményre, ezért olyan megoldást keres, amellyel nagyobb sebességre válthat.

Másrészt üzleti tevékenységüket is újra kell gondolniuk a szervezeteknek a digitális transzformációhoz, új üzleti terveket és modelleket kell alkotniuk ahhoz, hogy versenyben maradhassanak. A gyorsan változó üzleti igények kiszolgálásához IT-rendszereiket, -környezetüket is át kell alakítaniuk, ami minden eddiginél szorosabb, innovatív együttműködést feltételez az informatikai és az üzleti oldal döntéshozói, a felhasználó szervezet és a szoftverszállító cég között.

Tapasztaltuk az eddigiekben, hogy ez az együttműködés milyen nehézségekbe ütközik, ha a felek nem beszélik egymás nyelvét. A Software AG digitális üzleti platformja, a DBP 2.0 azt a kommunikációs szakadékot hidalja át, amely a digitális átalakulás stratégiai megtervezése és az alkalmazásfejlesztés, -bevezetés között tátong.

- Stratégiai üzleti partnerként kívánjuk előmozdítani a közös innovációt ügyfeleinkkel és partnereinkkel - mondta Wolfram Jost. - Implementációs technológiát adunk ehhez, olyan transzformációs eszközökkel és módszertanokkal, amelyekkel felgyorsítható a vállalatok digitális átalakulása. Az üzleti siker zálogát azonban továbbra is ügyfeleink innovatív üzleti ötletei jelentik, amelyeket segítünk megvalósítani.

A DBP egy évvel ezelőtti bejelentése óta eltelt év tapasztalatai alapján a 2.0-s verzió egyrészt olyan ütemterv-készítő eszközökkel - Digital Journey Overview és Digital Capability Map - gyarapodott, amelyekkel a állalatok az ARIS grafikus kezelőfelületén modellezhetik azokat a digitális képességeket, amelyek szükségesek a transzformációhoz. Az IT architecture Planner az ARIS GRC és az Alphabet eszközeivel architektúra, költségvetés, valamint törvényi megfelelés szempontjából is átfogó képet ad a tervezett változtatásokról. A Digital Blueprint pedig ugyancsak az ARIS eszközeivel a digitális átalakuláshoz szükséges üzleti folyamatok elemzését és az üzleti modell hatásának kiértékelését segíti.

Las Vegasban jelentette be a Software AG a webMethods Agile Process Platformot is, amelynek könnyen kezelhető eszközeivel az ún. civil fejlesztők, az üzleti felhasználók is kivehetik részüket az alkalmazások gyors és rugalmas, agilis módon történő elkészítéséből. Ezeket az alkalmazásokat a vállalatok újrafejlesztés nélkül beilleszthetik stratégiai IT-portfóliójukba.

Bővítette felhőszolgáltatásainak kínálatát is a Software AG. A webMethods a hibrid környezetek kialakításához, a felhőben és a házon belül futó rendszerek összekapcsolásához ad új eszközöket, az API Cloud például alkalmazásprogramozó interfészeket hosztol és integrál a felhőben.

Digital Marketplace néven a Software AG egy online piacteret is bejelentett idei konferenciáján, ahol a vállalatok a digitális transzformáció olyan elemei közül választhatnak, mint az üzletifolyamat-modellek, alkalmazáskomponensek, adapterek, iparági keretrendszerek, vagy akár teljes megoldások, amelyeket a német szoftvercég ügyfeleivel és partnereivel közösen fejlesztett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.