Hirdetés
. Hirdetés

Egy fontos kérdés a Windows 10 frissítésével kapcsolatban

|

Változtat-e a Microsoft az eddigi módszeren és ezentúl az őszi Windows 10-frissítés csak szervizcsomag lesz, mint ahogyan az idén történt?

Hirdetés

Nem valószínű, hogy a Microsoft ennyi időt és erőfeszítést invesztált volna egy teljesen új típusú frissítési modellbe, mint amilyen a most megjelent, egyszerű szervizcsomagként jellemzhető November 2019 Update (1909-es verziószám), ha ezt a módszert csak most, egyetlen alkalommal akarná használni.

Hirdetés

Ezért aztán a felhasználók jogosan teszik fel a kérdést, hogy mi lesz ezután: a 1909-es változat formátuma és terjesztési módja lesz az új módi minden jövőbeli őszi frissítés esetében? Hasonló kinyilatkoztatásra lenne szükség, mint amilyet a Microsoft 2017 áprilisában tett, amikor közölte, évente kétszer ad majd ki nagyszabású funkciófrissítéseket a Windows 10 operációs rendszerhez, márciusban és szeptemberben (amiből aztán mostanra május és november lett). Most nem kaptunk tájékoztatást a szoftvergyártó terveiről. Nem tudjuk miért teszi azt, amit csinál a frissítésekel, csak feltételezéseink vannak ezzel kapcsolatban.

A legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a Microsoft az 1909-es verzióhoz hasonló kisebb szabású funkciófrissítést fog kiadni ősszel az elkövetkező években is, vagyis mindaddig, amíg ismét változtatni fog a frissítés módján. Minden jel erre mutat, hogy minden tavasszal egy új, funkciókban gazdag változatot kapunk majd, ősszel pedig be kell érnünk egy újdonságokat alig tartalmazó szervizcsomaggal.

Jelenleg úgy tűnik tehát, hogy a szoftvergyártó marad a Windows 10 esetében az évenkénti két frissítésnél, még ha ezek közül az egyik csak névleg lesz nevezhető valódi továbbfejlesztésnek. Biztosat azonban nem tudunk. 

Itt jegyzendő meg, hogy az évente egyszeri frissítés sem lenne ördögtől való dolog, hiszen ezzel sok kellemetlenségtől (a frissítések telepítése utáni esetleges kompatibilitási problémáktól és a frissítéssel járó macerától) kímélhetik meg a felhasználókat, és valószínűleg a Microsoftnek sincs ellenére ez a megoldás.

Más nagy operációsrendszer-fejlesztők - Apple, Google - már régóta évente csak egyszer adnak ki nagyszabású frissítést, és felmérések szerint a rendszeradminisztrátorok és más szakemberek is ezt a megoldást tartják a legjobbnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.