Hirdetés
. Hirdetés

Ejtette a Microsoft az októberi Windows 10-et?

|

Az AdDuplex statisztikája arra utal, hogy a szoftvergyártó nem igazán terjeszti a tavaly őszi October 2018 Update változatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, a Microsoft szinte teljesen elhanyagolta az October 2018 Update (1809-es verziószám) terjesztését a múlt hónapban, mivel valószínűleg úgy döntött, hogy ejti ezt a kiadást, azért, hogy ne legyen komoly ütközés a májusban érkező May 2019 Update frissítéssel.

Hirdetés

Az AdDuplex adatai szerint a Windows 10 1809 csak öt százalékponttal növelte használati arányát márciusban, ami csupán a fele a februári részesedésnövekedésnek, ez pedig számottevő lassulás (márpedig inkább gyorsulásnak kéne bekövetkeznie, hiszen az October 2018 Update részesedése mindössze 26 százalék a Windows 10 változatok versenyében).

Egyre inkább valószínűsíthető, hogy a Microsoft ejti az 1809-es változatot annak érdekében, hogy a felhasználók közvetlenül a következő változatra frissítsenek, olvashatjuk az AdDuplex weboldalán. Mivel a Microsoft határozza meg, hogy egy funkciófrissítés milyen gyorsan jusson el a számítógépekre a Windows Update automatikus rendszerén keresztül, nyilvánvalóan a vállalat áll a lassú terjesztés hátterében.

Így aztán választ kapunk arra a korábban felmerülő kérdésre, hogy miképpen kezeli majd a Microsoft az October 2018 Update és May 2019 Update változatok ütközését, amit a súlyos hibák miatt visszavont, majd javítás után újra kiadott tavaly őszi frissítés komoly késedelmet szenvedett terjesztése okozott. Két lehetőség állt a szoftvergyártó óriás előtt: vagy megköveteli a felhasználóktól, hogy - ha csak rövid időre is - frissítsenek előbb a 1809-es kiadásra, mielőtt továbbléphetnének az idén tavaszi változatra, vagy ejti az 1809-et, engedélyezve a közvetlen továbbfejlesztést a 1903-as verzióra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.