Hirdetés
. Hirdetés

Elköveti ezt a négy súlyos biztonsági hibát?

|

A felhasználók gyakran a védelmi rendszer leggyengébb láncszemei, tegyünk róla, hogy esetünkben ne így legyen.

Hirdetés

Ugyanannak a jelszónak a használata minden fióknál
Nehéz megjegyezni és megóvni a jelszavakat, pláne ha sokféle szolgáltatást használunk, és a szakértői tanácsoknak megfelelően erős, nehezen megfejthető jelszavakat alkalmazunk. Ezért aztán sokan ugyanazt a jelszót használják mindenhol: az e-mailezéshez, a Facebookhoz és más felhasználói fiókjaikhoz. Egy lehetséges megoldás egy jelszókezelő program használata, amely erős jelszavakat generál, titkosítva tárolja őket, és emlékszik rájuk, így ettől a gondtól megszabadulunk.

Kattintás ellenőrizetlen hivatkozásokon és levélmellékleteken
Korunk kiberbűnözői sokszor kiválóan álcázzák rosszindulatú tevékenységüket és ravasz trükköket alkalmaznak a felhasználók átverésére, így aztán azok tudtuk nélkül telepítenek számítógépükre rosszindulatú programokat. Mielőtt kattintanánk egy hivatkozásra, ellenőrizzük azt oly módon, hogy fölé visszük az egérkurzort, és megnézzük, hogy valójában mely weboldalra visz majd minket. Ha az ily módon megjelenített webcím nem egyezik a hivatkozás szövegével, semmiképpen se kattintsunk rá. Ami a mellékleteket illeti, közülük minden olyan elkerülendő, amelyre nem számítottunk valamelyik ismerősünktől, meglévő üzleti partnerünktől.

Biztonsági javítások, frissítések telepítésének elmulasztása
Ha felfedeznek egy szoftveres biztonsági rést és a fejlesztő javítást ad ki hozzá, mi pedig nem telepítjük a hackerek számára is ismertté vált sérülékenységet megszüntető foltot, nagy veszélynek tesszük ki számítógépünket, szabad prédává téve azt. Megoldást jelent a használt programok automatikus frissítésének engedélyezése, vagy egy, a frissítéseket automatikusan intéző foltozó alkalmazás használata.

Nyilvános, nem titkosított Wi-Fi-hálózatok használata
Mindenki vonzónak találja az ingyenesen használható vezeték nélküli hálózatokat, amelyek tömegesen találhatók a bevásárlóközpontokban, repülőtereken és más helyeken. Jól jegyezzük meg azonban, hogy az ingyenesség és a nyilvánosság nem mindig jelent biztonságos kommunikációt is, és ha ilyen hálózatból jelentkezünk be egy kritikus internetes szolgáltatásba, komoly kockázatnak tesszük ki az adatainkat. Megoldást jelent egy VPN program használata, amely titkosítja a forgalmat a nyilvános hálózaton való áthaladás közben is, így nem fenyeget az a veszély, hogy a nyilvános Wi-Fi hálózatot esetlegesen ellenőrzésük alatt tartó kiberbűnözők lehallgatják a kommunikációnkat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.