Hirdetés
. Hirdetés

Ezek a szuperfunkciók jönnek az androidos mobilokba

|

Sokak számára fontos, hogy a megvásárlandó okostelefon milyen fényképezési képességekkel rendelkezik. A Qualcomm újgenerációs Snapdragon 865-ös lapkája ezen a téren is jelentős előrelépés.

Hirdetés

Az új Spectra képfeldolgozó processzort a hatékonyság növelése érdekében teljesen átdolgozták. Míg a korábbi érzékelő órajelenként egy pixelt tudott feldolgozni, addig a Spectra 480 négyet. PJ Jacobowitz marketingmenedzser tájékoztatása szerint az érzékelő másodpercenként két gigapixelt tud feldolgozni.

Hirdetés

De a Snapdragon 865-ös lakával megtámogatott okostelefon-kamerák számos más olyan trükkre és képesek lesznek, amelyekre a mai mobilok nem. Először is a kamera 200 megapixeles állóképeket tud majd rögzíteni. Ehhez persze új, nagyobb felbontású érzékelők szükségesek, amelyek 2020 nyár elejére rendelkezésre állnak majd, állítja Jacobowitz.

A Qualcomm kamera üzletágát irányító Judd Heape szerint immár a teljes képérzékelő használható autofókusz pontok generálására, amelyekből 9-szer annyi hozható létre, mint korábban. A HEIF fájlformátum, amelyben a Qualcomm a fényképeket tárolja a 855-ös lapkától kezdődően, elmenti a mélységtérképet is. Ez azt jelenti, hogy képesek leszünk bokehet, másnéven portré módot utólag hozzáadni a felvételekhez.

Az új Spectra ugyancsak hatékonyabban képes rögzíteni állóképeket videofelvétel közben. Jelenleg csak a videóval megegyező felbontású képkockák rögzítésére van mód, míg a 865 esetében 64 megapixeles állóképeket hozhatunk létre egy 4K felbontású HDR videó készítése közben. A Snapdragon 865 köré épülő okostelefonokkal maximálisan 8K/30-as videók készíthetők (HDR nélkül), ami 33 megapixel /s-os rögzítési sebességet igényel.


Aztán itt vannak az ugyancsak felturbózott lassítási lehetőségek. A Snapdragon 865-ös lapkát használó mobilok kamerája 4K-s videót tud felvenni másodpercenként 120 képkockás sebességgel, ami négyszeres lassításnak felel meg. 720p-s videofelbontásnál pedig másodpercenként 960 képkocka rögzíthető, méghozzá "korlátlanul", vagyis a rendelkezésre álló tárkapacitás teljes kihasználásáig. Sőt, mi több, ha a mobilt 120 Hz-es kijelzővel szerelték fel, a Spectra 120 Hz-en tudja lejátszani a 4K-s videókat.

Végezetül a Snapdragon 865 a HDR technológia terén is javulást hoz. A 845 vezette be a HDR10, a 855 pedig a HDR10+ videórögzítési technológiát. A 865 lesz az első mobilprocesszor a piacon, amely Dolby Vision technológiával képes videókat felvenni. Normál esetben ez nyers videó rögzítését igényli, amelyet aztán a Dolbynál dolgoznak fel. A Snapdragon 865 azonban natív módon képes lesz a videók feldolgozására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.