Hirdetés
. Hirdetés

Ezeket a rendkívüli intézkedéseket hozta a Microsoft a járvány miatt

|

Gyökeresen forgatták fel a világot a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozások. A Microsoft termékeit és szolgáltatásait sok sok millió vállalat használja, így aztán a szofvergyártó óriás is kénytelen volt a válság hatásait, a cégek életét megkönnyítő intézkedéseket bevezetni.

Hirdetés

Hirdetés

Halasztások, új dátumok
Kiterjesztették a Windows 10 1709 támogatásának az időtartamát. Március közepén a Microsoft hat hónappal halasztotta el a Windows 10 Enterprise 1709 és a Windows 10 Education 1709 nyugdíjba vonultatásának idejét, vagyis október 13-ig kapják a szoftvereket használók a biztonsági frissítéseket. Ezzel a verziók életciklusa 30-ról 36 hónapra nő.

A harmadik és negyedik héten kiadott nem biztonsági frissítéseket májustól kezdve szüneteltetik. A korábban minden hónapban kibocsátott opcionális foltok egy ideig elmaradnak, az ok: a Microsoft a biztonsági javításokra fókuszál a válság idején. Az intézkedés a Windows és a Windows Server minden változatát érinti.

Az egyszerű hitelesítés megszüntetését az Exchange Online esetében 2021-re halasztották. 2019 szeptemberében jelentette be a Microsoft, hogy az Exchange Online - az Office 365 kulcsfontosságú eleme - esetében 2020 október 13-án kikapcsolja az egyszerű azonosítás funkciót. Egyszerű azonosításnál csupán a felhasználónév-jelszó párost kell megadni a bejelentkezéskor, míg a modern azonosítás többfaktoros azonosítást igényel, vagyis a felhasználónév-jelszó páros megadását követően például még egy biztonsági kódot küldenek a felhasználó korábban regisztrált mobiljára. 

A többfaktoros azonosítás kötelező használatát most 2021 második felére halasztotta a Microsoft, a pontos dátumot a koronavírus-járvány hatásának ismeretében határozzák majd meg.

Az Edge böngésző júliusig támogatja a TLS 1.0-t és 1.1-et. Nem csatlakozott a Microsoft a többi gyártóhoz abban, hogy ezeknek az elavult titkosítási protokolloknak még 2020 elején megszüntesse a támogatását, hanem adott nekik még egy kis haladékot. Az Edge csak a július 1 körül kijövő Edge 84-től kezdődően fogja blokkolni a TLS 1.0-t és 1.1-et.

A még mindig használatban lévő Internet Explorer és a régebbi technológiájú Edge szeptember 8-tól fogja kikapcsolni ezeket a protokollokat.

Ingyenessé tétel
Teams. Még március elején, a koronavírus-járvány kibontakozásakor indította el a Microsoft az ingyenes Teamset. Vannak korlátozások, de ezek nem jelentősek.

Mi több, a vállalatok minden alkalmazottjukat átállíthatják ingyen a Teamsre. A Microsoft Teams Exploratory program lehetővé teszi az Azure Active Directory által menedzselt email-címmel rendelkező munkavállalók számára, hogy Teams licencet kérjenek. A kérést a felhasználónak kell kezdeményeznie, ezt nem teheti meg helyette a rendszergazda.

Office 365 E1. Ugyancsak márciusban a Microsoft ingyenes Office 365 E1 ajánlattal rukkolt elő, mivel jelentősen nőtt a koronavírus-járvány miatt otthonról dolgozók száma. Az ily módon szerzett E1 licenc legfeljebb hat hónapig érvényes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.