Hirdetés
. Hirdetés

Felturbózza a OneDrive biztonságát a Microsoft

|

Egy speciális adatszéfben tárolhatják majd legfontosabb fájljaikat a felhasználók, amelyekhez kétfaktoros azonosítással lehet hozzáférni.

Hirdetés

Új biztonsági funkciót kap a Microsoft-féle OneDrive tárolószolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egy további biztonsági réteggel védjék a felhőben tárolt dokumentumaikat. A OneDrive Personal Vault nevű funkció egy speciális védett partíció a OneDrive-on belül, amelyben a felhasználók elhelyezhetik a fontos fájljaikat.

Hirdetés

Ehhez a területhez csak kétfaktoros azonosítással lehet majd hozzáférni, a második azonosítási fázisban ujjlenyomat, arc beszkennelésére, egy egyszeri PIN-kód megadására (amelyet a felhasználó okostelefonjára küldenek sms-ben) vagy a Microsoft Authenticator mobilapp használatára lesz szükség.

A OneDrive Personal Vault célja, hogy egy biztonsági tárolóhelyet hozzunk létre olyan esetekre, amikor valaki illetéktelen hozzáférést szerez egy felhasználó fiókjához, tudjuk meg Seth Pattontól, a Microsoft 365 részleg vezérigazgatójától. Az ide mentett fájlok sértetlenek maradnak. 

Az adatszéfhez való hozzáférés késleltetett, vagyis csak a felhasználó által megadott időtartam után lehet ide belépni. Az innen megnyitott fájlok szintén bezáródnak az időzítés lejárta után.

Ahogy a szolgáltatás neve is utal rá, ez a funkció csak az otthoni felhasználóknak szánt OneDrive Personal változatban érhető el, a vállalati ügyfelek által használt OneDrive for Business konstrukcióban nem.

Bár a OneDrive Personal egy ingyenes szolgáltatás - igaz csupán 5 gigabájt tárterületig -, sok használója az Office 365 előfizetője, amelynek felhasználói 1 terabájtnyi OneDrive területet kapnak.

A Windows 10-et futtató számítógépen a Personal Vault szinkronizálja magát a helyi tároló BitLocker által titkosított részével. Csakúgy, mint a OneDrive for Business, a OneDrive Personal is titkosítja az adatokat a PC ésl a Microsoft szervere közötti átvitel során.

A OneDrive for Businessnek nincs ilyen adatszéf funkciója, és nagy valószínűséggel nem is lesz, mivel ez lehetővé tenné, hogy az alkalmazottak oly módon tároljanak adatokat, hogy azokba a vállalatnak és az IT-részlegnek ne legyen betekintése.

Patton tájékoztatása szerint a OneDrive Personal Vault nemsokára elérhető lesz Ausztráliában, Kanadában és Új-Zélandon, az év végéig pedig világszerte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.