Hirdetés
. Hirdetés

Ha Firefoxot használ, ez biztosan érdekelni fogja

|

A jövő márciusban esedékes 74-es változattól kezdve a Mozilla négyhetente fogja frissíteni a böngészőt.

Hirdetés

A Firefoxot már eddig is meglehetősen sűrűn frissítették, 2011 óta hat-nyolc hetenként, míg korábban előfordult, hogy két változat kiadása között egy évnél hosszabb idő is eltelt.

Ritu Kothari és Yan Or, a Firefox csapat két vezetője a Mozilla-féle Hacks blogban erről azt írta, hogy így gyorsabban tudják elérhetővé tenni az új funkciókat, mivel a felhasználók ezt kérték tőlük. 

Hirdetés

A négyhetes frissítésre való áttérést megelőző időszakban azt tervezik, hogy a Firefox 70 a 69-es után 7 héttel, a 71-es változat viszont már a 70-es után hat héttel fog kijönni, a jövő januárban és februárban esedékes következő két kiadás - a 72-es és 73-as - pedig öt héttel elődje után jelenik majd meg. A Firefox 74-gyel kezdődik márciusban a négyhetes frissítési időszak, és ez az ütem a későbbiekben változatlan marad.

Blogbejegyzésében a két Mozilla alkalmazott említést tett az új 28 hónapos intervallum előnyeiről is. A rövidebb fejlesztési ciklus nagyobb rugalmasságot biztosít a terméktervezés során, és gyorsabban elégíthetők kik az üzleti vagy piaci igények. - A négyhetes időszakoknak köszönhetően agilisabbá válunk, gyorsabban tudjuk bevezetni az új funkciókat, és hamarabb tudjuk eljuttatni a fejlesztőkhöz az új webes API-kat, írta Kothari és Or.

A gyorsabb tempó nem érinti a vállalatoknak szánt Firefox Extended Support Release (ESR) változatot, amelynél általában csak évente egyszer változnak a funkciók. Kothari és Or tájékoztatása szerint tizenkét havonta adnak majd ki ESR változatot, és a kiadások között három hónapos támogatási átfedés lesz, hogy a vállalatoknak legyen idejük a frissítés biztonságos végrehajtására. A következő két ESR kiadás 2020 júniusában és 2021 júniusában esedékes.

A rövidebb fejlesztési ciklusokhoz való igazodás érdekében növekedni fog a bétaváltozatok kiadásának gyakorisága, és egy bétaváltozat rövidebb ideig marad használatban.

Az újítással együtt jár, hogy minden korábbinál fontosabb lesz az, hogy rávegyék a felhasználókat az új változatokra való mielőbbi frissítésre. Ugyanakkor továbbra is fokozatosan jut el minden egyes új böngészőverzió az emberekhez, így ha probléma lép fel valamelyiknél, az nem fog mindenkit érinteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.