Hirdetés
. Hirdetés

Három dolog, amit sose posztoljunk a Facebookon

|

Az adathalászattal foglalkozó hackerek a közösségi oldalakon jutnak hozzá a felhasználók személyes információihoz.

Hirdetés

A közösségi oldalak valóságos aranybányái a személyes adatokat gyűjtögető kiberbűnözőknek, különösen a célzott adathalászatra szakosodott hackereknek. Az alábbiakban három olyan személyes adatfajtáról ejtünk szót, amelyet az informatikai biztonsági szakértők szerint semmiképpen sem szabad megosztani a közösségi weboldalakon, a Facebookon, Twitteren és hasonlókon.

Hirdetés

1. Születésnap, cím és minden olyan adat, amelyet a különféle jelszavakban felhasználunk. Bár ilyen adatokat nem célszerű jelszavaknál használni, sokan mégis ezt a gyakorlatot követik, hogy egyszerűbben meg tudják jegyezni a jelszavakat. Ugyanakkor nem érdemes tovább súlyosbítani a helyzetet azzal, hogy ezeket az adatokat még közzé is teszik az interneten.

2. Szabadságunk részletes időbeosztása és az otthonunkat ábrázoló fényképek. Ez olyan, mintha közhírré tennénk, hogy mikor nem tartózkodunk otthon hosszabb ideig, kitűnő tippet adva a bűnözőknek.

3. A telefonszámunk
A kiberbűnözők egyre kreatívabbá válnak a különféle pszichológiai trükkök alkalmazása terén. Egyre többen hívják fel a vállalatok kiszemelt alkalmazottait információkérés céljából. Például egyes hackerek ügyfélszolgálati munkatársnak adják ki magukat, és elkérik a felhívott alkalmazott jelszavát, hogy beállításokat hajtsanak végre a rendszerben. Ha kétségeink vannak, hallgassunk ilyenkor a józan eszünkre. Ha gyanúsnak találjuk a hívást, vagy nem ismerjük a minket hívő személyt, kérjük el tőle a kapcsolati adatait, és nézzünk utána, hogy valóban az-e, akinek állítja magát. Mindig jobb óvatosnak lenni, mint udvariasan eleget tenni egy idegen kérésének.

Folyamatosan résen kell lennünk, mert a célzott adathalászat továbbra is a kiberbűnözők egyik kedvenc módszere lesz, mivel az emberek legfontosabb munkahelyi kommunikációs csatornái közé tartozik az elektronikus levelezés és a közösségi oldalak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.