Hirdetés
. Hirdetés

Huawei helyett Nokia és Ericsson?

|

Más gyártók sokkal drágább termékeire kell váltaniuk a kisebb amerikai távközlési szolgáltatóknak a kínai vállalat termékeinek betiltása miatt.

Hirdetés

Bajban vannak a kisebb amerikai telekommunikációs szolgáltatók, amelyek a Huawei hálózati eszközeit használják, és az Egyesült Államok kormányának tiltó intézkedései miatt más gyártók berendezéseire kell áttérniük. Hírek szerint a kínai óriás nagy riválisaival, az Ericssonnal és a Nokiával tárgyaltak ez ügyben, a két cég egyelőre nem reagált az értesülésre.

Hirdetés

A megbeszélések kimenetele kritikus a telekom vállalatok számára, amelyek a Huawei olcsó, de jó minőségű hálózati eszközeit vásárolták meg az elmúlt években annak ellenére, hogy a nagy távközlési szolgáltatók hanyagolták a kínai gyártót. Nyilvánvalóan azért, mert az amerikai kormány a Huawei eszközeit biztonsági fenyegetésnek minősítette, most pedig már kifejezetten megtiltotta azok megvásárlását az amerikai cégek számára. 

A beszállítóváltás azonban nem egyszerű lépés. Szakértők szerint sem a Nokia, sem az Ericsson nem fog olyan alacsony áron szállítani, mint a Huawei. Roger Entner, a Recon Analytics elemzője úgy becsüli, hogy a Huawei és a ZTE 30-50 százalékkal kevesebbet számol fel termékeiért, mint a riválisai.

Hírek szerint az új beszállítókkal való tárgyalások nem folytatódnak addig, amíg az amerikai kongresszus rendelkezésre nem bocsátja azt a 700 millió dollárt, amelyet a váltásra kényszerülő kisebb távközlési szolgáltatók megsegítésére szánnak. A májusban benyújtott törvényjavaslat ügyében egyelőre nem történt előrehaladás.

A Rural Wireless Association (RWA) iparági szervezet becslése szerint 800 milliótól 1 milliárd dollárig terjedhet az új eszközök megvásárlásának költsége. John Nettles, a Pine Belt szolgáltató elnöke arról számolt be, hogy tavaly felvette a kapcsolatot az Ericssonnal és a Nokiával, amikor először felvetődött, hogy nem lehet majd vásárolni kínai távközlési technológiákat. Közel egy évig folytak a tárgyalások arról, miképpen lehetne csökkenteni az árakat, hogy azokat meg tudják fizetni a kisebb szolgáltatók is. Árengedmény nélkül ugyanis a vidéki cégek nem engedhetik meg maguknak új eszközök vásárlását, állítja Nettles.

A tervezett 700 millió dolláros segítség megoszlik a kis cégek között, amelyeknek egy iparági vezető szerint összesen mintegy 2000 alapállomást kell lecserélniük. Csak összehasonlításképpen, a legnagyobb amerikai távközlési szolgáltatók egyenként több mint 50 ezer alapállomást üzemeltetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.