Hirdetés
. Hirdetés

IDC: az alacsony kódú, kód nélküli és intelligens fejlesztői technológiák erős növekedése várható

|

A low-code és no-code eszközök által nyújtott képességek közül sokan profitálnak a felhőalapú fejlesztésből, és számos intelligens fejlesztői technológia támaszkodik felhőalapú szolgáltatásokra.

Hirdetés

Az alacsony kódú, kód nélküli és intelligens fejlesztői technológiák (LCNCIDT) piacán továbbra is erős kereslet mutatkozik mind a professzionális, mind a nem technikai fejlesztők iránt. Az IDC új előrejelzése szerint a világméretű LCNCIDT bevételek 2026-ra 21,0 milliárd dollárra nőnek, 2021-2026 között ötéves, 17,8 százalékos összetett éves növekedési rátával (CAGR).

A vállalatok az LCNCIDT-technológiákat a fejlesztői termelékenység javítása érdekében vezetik be, vagy úgy, hogy a fejlesztési folyamat egyes aspektusainak egyszerűsítése vagy megszüntetése révén gyorsabb munkavégzést tesznek lehetővé a hivatásos fejlesztők számára, vagy úgy, hogy a nem technikai fejlesztők számára olyan eszközöket biztosítanak, amelyekkel a hivatásos fejlesztők segítsége nélkül is létrehozhatnak vagy frissíthetnek digitális megoldásokat.

"Az LCNCDIT technológiák piacát a teljes munkaidős fejlesztők globális hiánya hajtja. Ez a helyzet várhatóan ebben az évtizedben is fennmarad, ami erős piacot teremt a fejlesztői termelékenységet növelő vagy a potenciális fejlesztői kör bővítését szolgáló technológiák számára" - mondta Michele Rosen, az IDC kutatási vezetője.

Hirdetés

Az LCNCIDT növekedését részben a felhő-natív technológiák elfogadása hajtja, ahogy a szervezetek a digitális világ felé fordulnak. A felhő-natív szoftverfejlesztés előnyei közé tartozik a nagyobb agilitás, az alacsonyabb tárhelyköltségek, a gyorsabb piacra jutási idő és a felhasználói élmény javítása. Ez a megközelítés azonban a költségek és az üzemeltetés irányítása szempontjából kockázatokat is rejt magában, különösen akkor, ha a szervezet nem rendelkezik a szükséges szakértelemmel házon belül. A felhő-natív szoftverfejlesztésre való áttérést és annak kezelését lehetővé tevő LCNCIDT fejlesztői eszközöket - köztük felhő-natív tervezőeszközöket, IDE-ket és DevOps-eszközöket - kínáló szállítóknak lehetőségük van arra, hogy segítsék a szervezeteket ebben az összetett, de szükséges átmenetben.

A low-code és no-code eszközök által nyújtott képességek közül sokan profitálnak a felhőalapú fejlesztésből, és számos intelligens fejlesztői technológia támaszkodik felhőalapú szolgáltatásokra. Ennek eredményeképpen az LCNCIDT bevételeinek nagy része az elmúlt évek során felhőalapú telepítésekből származott. Az IDC várakozásai szerint ez a tendencia folytatódni fog, és 2026-ra a piaci bevételek több mint 75 százalékát a felhőalapú telepítések fogják generálni.

A low-code, no-code és intelligens fejlesztői technológiák versenypiaca azokat a termékeket foglalja magában, amelyek a fejlesztési folyamat egyes aspektusainak egyszerűsítésével vagy megszüntetésével gyorsabb munkavégzést tesznek lehetővé a professzionális fejlesztők számára, és amelyek a fejlesztői populációt azáltal bővítik, hogy a nem műszaki fejlesztők számára olyan fejlesztési felületeket biztosítanak, amelyek a hagyományos fejlesztési környezetekben a kódoláshoz szükséges tudás egy részét vagy egészét absztrahálják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.