Hirdetés
. Hirdetés

IDG felmérés: a CIO-k 2022-ben több üzleti stratégiáért vállalnak felelőséget

|

A CIO-k megbecsült partnerként való megítélése növekszik az üzletági vezetők körében.

Hirdetés

Az IDG 2022-es State of the CIO szerint a CIO-k közel egyharmada tervezi, hogy 2022-ben több időt fordít az üzleti innovációk irányítására. A vállalat közel ezer IT-vezető és 250 üzletági vezető válaszait vette figyelembe a jelentés összeállításakor.

A felmérés szerint az üzleti vezetők több mint fele úgy tekint a CIO-ra, mint "stratégiai tanácsadóra, aki proaktívan azonosítja az üzleti lehetőségeket". A CIO-k stratégiai üzleti tanácsadóként való megítélése 2021 óta több mint duplájára erősödött.

Hirdetés

A technológiai vezetők 2022-ben továbbra is bevételt fognak hozni a szervezetüknek, a vezetők 65 százaléka a bevételnövelés valamilyen formáját is beilleszti az éves célkitűzései közé. A CIO-k megbecsült partnerként való megítélése növekszik az üzletági vezetők körében, mivel a CIO-k felelősségi köre egyre több üzleti stratégiát foglal magában. Az együttműködés része az üzleti növekedést előmozdító stratégiájának. A legtöbb CIO mind több időt tölt az üzletágakkal való együttműködéssel, segítve a működést és a termékfejlesztést.

"Kiterjedt tendenciát látok abban, hogy egyre több stratégiai párbeszédet folytatnak az igazgatósággal" - mondta decemberben Brian Bronson, a Capgemini Engineering amerikai és APAC régiójának elnöke. Szerinte a CIO holisztikus, stratégiai gondolkodással látja el a vállalatokat arról, hogy a korábbinál több szempontot kezeljenek az üzleti életben.

A 2022-re vonatkozó informatikai költségvetési számok nagyobb ambíciót sugallnak a technológiai döntéshozók által vezetett projektekben. A világjárvány okozta kisebb bizonytalanság miatt a vállalatok ismét három-ötéves ütemtervű projekteket hagynak jóvá.

A Gartner várakozásai szerint a globális IT-kiadások 2022-ben több mint 5 százalékkal nőnek, ami részben a hosszú távú projektek növekedésének köszönhető. Az IDG jelentésében viszont a kiberbiztonság vezeti a technológiai kezdeményezések listáját, a prioritási listán szorosan mögötte a működési hatékonyság növelésére irányuló erőfeszítések állnak. A vezetők közel fele a működési fejlesztéseket sorolja a legfőbb prioritások közé, szemben a 2021-es felmérés 34 százalékával.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.