Hirdetés
. Hirdetés

Így gyorsíthatja fel a Gmail használatát

|

Egy hasznos funkció révén sablonokat hozhatunk létre, amelyek megkímélnek minket egy csomó gépeléstől.

Hirdetés

Létezik a Google népszerű levelezőszolgáltatásának egy rejtett funkciója, amely lehetővé teszi előre megírt válaszok összeállítását, majd beszúrását az újonnan megírt levelekbe. A szolgáltatás bekapcsolásához kattintsunk a Gmail ablak jobb felső sarkában lévő Beállítások ikonra, a legördülő menüben válasszuk a Beállítások tételt, majd menjünk a Labs nevű lapra. Keressük meg az Előre megírt válaszok című modult, jelöljük be a mellette található Engedélyezés lehetőséget, majd kattintsunk a lap alján lévő Változtatások mentése gombra.

 

Miután újra betöltődött a Gmail ablak, hozzunk létre egy új válaszlevél sablont. Kattintsunk a Levélírás gombra, és írjuk be a sablonba elmenteni kívánt szöveget. A Címzett és Tárgy mezőt üresen hagyhatjuk. Miután végeztünk a szöveg begépelésével, kattintsunk az Új üzenet ablak jobb alsó sarkában található lefelé mutató nyílra, és a megjelenő menüben válasszuk az Előre megírt válaszok/Új előre megírt válasz lehetőségeket, és adjunk nevet a sablonnak.

Ha a későbbiekben ezt a sablont akarjuk használni levélíráskor, nem kell mást tennünk, mint az Új üzenet ablakban kattintani a jobb alsó sarokban lévő nyílon, a menüben az Előre megírt válaszok lehetőséget választani, majd a megjelenő almenü Beszúrás részében a felhasználni kívánt sablon nevére kattintani. A Gmail ekkor beszúrja a levélbe a sablon szövegét, a Tárgy mezőben a sablon nevét tüntetve fel. Ezután már csak a címzett e-mail-címét kell megadnunk.

A kész sablonok szövegének módosítása, illetve a sablonok törlése ugyancsak az Előre megírt válaszok menüben végezhető el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.