Hirdetés
. Hirdetés

Így juthatunk hozzá a felturbózott Edge böngészőhöz

|

Január 15-én adja ki hivatalosan a Microsoft az új, Chromium-alapú programot.

Hirdetés

Ahogy az lenni szokott, a felhasználók többsége a Windows Update-en keresztül, automatikusan kapja meg az operációs rendszer újdonságait. Az Edge esetében a Windows 10 Home és Pro változatát futtatók jutnak ily módon hozzá a vadonatúj böngészőhöz, feltéve, hogy az operációs rendszer 1803-as (May 2018 Update) vagy frissebb változatát használják. Ez azt jelenti, hogy a program letöltésként jelenik meg a Windows Update oldalon, és telepítése után felváltja az Edge korábbi verzióját.

Hirdetés

A böngésző különálló frissítést alkot, nem csomagolják össze az előző napon (a 2020 januári frissítőkedden) kiadott biztonsági foltokkal és egyéb javításokkal.

Itt jegyzendő meg, hogy a Windows 10 Home és Pro változatát használók telepíthetnek egy programot, amely blokkolja az új böngésző telepítését, ha valamilyen oknál fogva meg szeretnének maradni a régi változatnál.

A Windows 10 Education és Enterprise változatát használóknak nem kínálja fel a Microsoft az Edge-et a Windows Update-en keresztül, így ezekben nem szükséges és nem is lehet használni a blokkoló programot.

De az Edge-et manuálisan is lehet telepíteni a Windows 7-hez, a Windows 8.1-hez, a Windows 10-hez és a macOS-hez. A Windows 10 esetében ez azt is jelenti, hogy a felhasználók függetlenül attól, hogy az operációs rendszer mely változatát futtatják, letölthetik és telepíthetik rá az új böngészőt. Így akár a Windows 10 Entreprise kiadása alatt is használatba vehető a program. Sőt, olyan számítógépekre is telepíthető manuálisan az Edge, amelyen fent van a Windows Update-en keresztüli telepítést blokkoló szoftver.

A Microsoft azt is lehetővé teszi, hogy az Edge többféle változatát (stabil, béta, Dev, Canary) futtassuk ugyanazon a számítógépen, függetlenül attól, hogy a stabil verzió hogyan került fel a PC-re. Telepítése után az Edge stabil kiadása akkor frissül, ha az új funkciók tesztelése befejeződött a bétaváltozatban. Egyébként az Edge Canary minden nap, a Dev verzió pedig hetente frissül. A bétaváltozat 6 hetente kap nagyobb frissítést.

A Windows 10-ben az Edge a Windows Update-en keresztül frissül majd, míg a többi operációs rendszer esetében manuálisan kell telepíteni a frissítéseket.   

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.