Hirdetés
. Hirdetés

Így vehetjük használatba a Windows Sandboxot a Windows 10-ben

|

Az operációs rendszer Enterprise és Pro változatában érhető el a tesztkörnyezet.

Hirdetés

A Windows 10 operációs rendszer legutóbbi funkciófrissítésének, a May 2019 Update-nek az újdonsága a Windows Sandbox nevű tesztkörnyezet (egy virtuális gép), amely lehetővé teszi a nem megbízható forrásból származó programok és gyanús weboldalak biztonságos kipróbálását úgy, hogy nem tesszük ki veszélynek a számítógépünket.

Hirdetés

A Windows Sandbox a Windows 10 operációs rendszer Enterprise és Pro változatában használható. További rendszerkövetelmény a 64 bites architektúra, a hardvervirtualizáció támogatása, legalább két processzormag (négy mag hypertheradinggel ajánlott), legalább négy gigabájt RAM (nyolc gigabájt ajánlott) és legalább 16 gigabájtnyi szabad merevlemez-terület (SSD használata ajánlott).

Mielőtt használatba vennénk a Windows Sandboxot, győződjünk meg róla, hogy számítógépünk támogatja-e a hardvervirtualizációt, illetve, hogy a funkció engedélyezve van-e a BIOS-ban vagy az UEFI firmware-ben. Ehhez a keresőmezőbe gépeljük be a Parancssor szót, kattintsunk a Parancssor alkalmazáson, a megjelenő ablakban írjuk be a systeminfo.exe parancsot, és üssük le az Enter billentyűt.

Ha a Hyper-V Requirements részben a Virtualization Enabled In Firmware lehetőség mellett a Yes szót találjuk, akkor használhatjuk a Windows Sandboxot. Ha nincs engedélyezve, akkor a BIOS beállításokban kell bekapcsolni, a módszer gyártótól és modelltől függően változhat.

Most következik a Windows Sandbox bekapcsolása. A keresőmezőbe írjuk be a Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása kifejezést, kattintsunk az alkalmazáson, jelöljük be a Windows Tesztkörnyezet lehetőséget (iit furcsa módon ezen a néven szerepel a funkció), kattintsunk az OK-ra, majd miután a rendszer elvégezte a beállítást kattintsunk az Újraindítás most gombra.

A számítógép újraindulása után immár használatba vehetjük a virtuális gépet, elindításához a keresőmezőbe írjuk be a Windows Sandbox kifejezést, majd kattintsunk az alkalmazáson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.