Hirdetés
. Hirdetés

Indul a magyar Stack Overflow

|

Hardver, szoftver, speciális IT-eszközök és persze egyéni problémák kerülnek górcső alá a Sysadmin Forumon, amely a két évvel ezelőtt megszűnt Technetfórum helyét veszi át. A fórum 2016. július 1-jétől várja elsősorban a rendszergazdákat, valamint IT-szakembereket és -vezetőket, de az üzemeltetők bárkit szívesen fogadnak, aki a fenti témák iránt érdeklődik.

Hirdetés

Új fórum várja azokat az IT-szakembereket, akik a mindennapi munkájuk során felmerült kihívásokat, megtalált megoldásokat szívesen megosztanák szakmájuk további képviselőivel. A Sysadmin Forum regisztrált tagjai a megjelenített - kötött - témákban tehetik fel kérdéseiket, és adhatnak segítséget másoknak. A fórum elsőszámú célja, hogy a nemzetközi Stack Overflow-hoz hasonlóan gyűjtőhelyként szolgáljon a hazai szakma képviselői számára, ennek megfelelően az informatika és az IT olyan neves, magyar képviselői lesznek a témavezetők, mint Gál Tamás, Deme Tamás, Király István vagy épp Berke János MVP-k.

A Sysadmin Forum létrehozásának hátterét Schneck Zsolt, a projekt megálmodója, ötletgazdája, az oldal tulajdonosa mutatja be: "Két évvel ezelőtt megszűnt az a fórum, amely hasonló tematikára építve segítette az IT-ben dolgozó szakemberek munkáját. Az újraindított fórum több, mint a régi volt. Továbbfejlesztettük, kibővítettük a témacsoportokat, és megújítottuk a motorját." A mintegy fél éves fejlesztési munkát a gyártókkal - például a Microsofttal - és támogatókkal folytatott egyeztetés előzte meg, ennek eredménye, hogy a Sysadmin Forum olyan teret és felületet biztosít a magyar szakembereknek, amely Magyarországon jelenleg hiánycikk. "Egyik legnagyobb eredményünk, hogy a szakmai színvonal bizonyítását követően a magyar szakma legjobbjai vállaltak témavezetést. Minden gyártó a legjobb mérnökeit delegálja a fórumra, a Microsoft szekcióban szinte mindenki MVP." - folytatja.

És hogy miért éri meg csatlakozni? "Olyan szakmai kérdésekben kaphatnak választ a felhasználók, amiket egymaguk nem, vagy csak nehezen tudnának megoldani. Olyan közösségbe nyernek bebocsátást, amely segítőkész, szakmailag felkészült, és tudja a jó megfejtéseket az informatikai problémák többségére." - zárja gondolatait a Sysadmin Forum alapítója.

A Sysadmin Forumán a regisztrált felhasználók kérdéseire nemcsak a témavezetők válaszolhatnak, hanem a többiek is. Érdemes teljes mértékben részt venni a beszélgetésekben és a megoldási folyamatokban, mert év végén a legtöbb jó választ adó, és a ranglétrán legfeljebb jutó felhasználókat ajándékokkal lepik meg az üzemeltetők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.