Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes informatikai előadások az Óbudai Egyetemen

|

Az Óbudai Egyetem Neumann János Szakkollégium 2017 tavaszán tudományos előadássorozatot rendez, amelyen meghívott vendégek tartanak nyilvános előadásokat.

Hirdetés

Az első előadás március 13-án lesz, a Szakkollégium vendége Dr. Charaf Hassan egyetemi tanár, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék vezetője. Kutatási területei közé tartoznak a szoftver architektúrák, szoftvertechnikák és a multiplatform mobil alkalmazásfejlesztési módszertanok. Előadásának címe "A szoftver ereje".

Április 3-án Dr. Mérő László matematikus, pszichológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi tanára tart előadást "Kooperáció és versengés egyidejűleg" címmel. Mérő László több mint tíz hazai és külföldi egyetemen tanított, többek között gondolkodási stratégiákat, játékelméletet és pszichometriát. Számos idegen nyelvre lefordított ismeretterjesztő könyve közül az Észjárások, az Új észjárások és a Mindenki másképp egyforma a legismertebbek. Előadásában többek közt arról beszél majd, hogy a játékelmélet tanulságai alapján miképpen függ össze a kompetitív és kooperatív viselkedés, hogyan tudja például bizonyos esetekben a versengés kifejezetten erősíteni az együttműködést.

Április 24-én tart nyilvános előadást a Szakkollégium szervezésében Dr. Buttyán Levente, aki a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékének egyetemi docense, emellett a CrySyS Adat- és Rendszerbiztonság Laboratórium vezetője. "IoT (in)security" című előadásának témája az informatikai rendszerek biztonsága, hangsúlyosan a dolgok internetje (Internet of Things), az eszközök biztonsági kockázatai. Kutatási szakterülete a biztonsági protokollok tervezése és elemzése, a számítógépes vírusok detektálása és analízise, továbbá a biztonságot növelő mechanizmusok vezeték nélküli beágyazott rendszerekben.

Az előadássorozat zárásaként május 11-én Dr. Kovács Szilveszter, egyetemi docens, a Miskolci Egyetem Általános Informatikai Tanszékének munkatársa tart előadást "Fuzzy szabály interpolációs módszerek és irányítástechnikai alkalmazásaik" címmel. Több mint 170 tudományos közlemény kötődik a nevéhez, az intelligens rendszerek és a Fuzzy-rendszerek elismert hazai szakértője. Előadásában a Fuzzy-logikán alapuló rendszerekről, a szabályértelmezésről és ezen megoldások alkalmazásairól lesz szó.

Az előadások nyilvánosak, a részvétel ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.