Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes konferenciák a Microsofttól és Apple-től

|

A koronavírus-járvány miatt az idén online rendezik meg a Buildet és a WWDC-t, ráadásul térítés nélkül részt lehet venni rajtuk.

Hirdetés

Hirdetés

Mind a Microsoft, mind az Apple megnyitotta a nagyközönség számára éves fejlesztői konferenciáját, és nem kér díjat az online rendezvényeken való részvételért.

A Microsoft-féle Buildet május 19. és 21 között rendezik meg, míg az Apple által szervezett  Worldwide Developers Conference (WWDC) június 22-én kezdődik, és valószínűleg hétfőtől egészen péntekig tart, legalábbis korábban így volt.

Korábban mindkét óriáscég bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt törli hagyományos rendezésű konferenciáját, és digitálisan tartja meg azt.

Build
Tavaly még 2395 dollárt kellett kicsengetniük a Microsoft konferenciájára regisztrálóknak, most viszont nem kerül egy fillérbe sem a részvétel. Ez nem olyan Build lesz, mint amilyet korábban megszokhattunk, írta vállalati blogbejegyzésében Scott Hanselman vezető programmenedzser.

A kétnapos konferencia május 19-én, kedden, magyar idő szerint 17 órakor kezdődik, a nyitó előadás előtt Satya Nadella vezérigazgató üzenetét hallgathatják meg a résztvevők.

Az összes szekcióülést rögzítik a későbbi megtekinthetőség érdekében. A regisztrációhoz Microsoft-fiók szükséges, és itt végezhető el. A konferenciát a Build weboldalon tartják.

WWDC
Az Apple hagyományos konferenciája "minden fejlesztő számára ingyenes" az idén, tavaly még 1599 dollárt kellett fizetni a részvételért, ráadásul sorsolással döntötték el, hogy a sok jelentkező közül ki juthat be.

Egyelőre nem sokat tudunk a rendezvényről, Phil Schiller, az Apple marketingvezetőjének május 5-i nyilatkozata szerint az esemény közeledtével további információkat fognak megosztani.

Így egyelőre nem világos, hogy minden szekció elérhető lesz-e ingyenesen, vagy egyeseket csak az Apple regisztrációhoz kötött fejlesztői programjának résztvevői - akik az egyéni tagságért 99, a szervezeti tagságért 299 dollárt fizetnek - tekinthetnek meg. Például az iOS és macOS operációs rendszerek bétaváltozatát, valamint az Apple által kiadott más kódokat csak a regisztrált fejlesztők tölthetik le.

A virtuális WWDC a konferencia weboldalán, valamint az iOS, iPadOS és tvOS rendszerek alatt futó Apple Developer appal tekinthető meg.

Ide tartozó hír, hogy a harmadik nagy technológiai óriás, a Google már korábban törölte I/O konferenciáját a pandémia miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.