Hirdetés
. Hirdetés

Integrálja a Meet videokonferencia eszközt a Gmailbe a Google

|

Más továbbfejlesztések is várhatók a keresőkirály az oktatási és kormányzati szektor számára kifejlesztett szolgáltatásában.

Hirdetés

Hirdetés

A Google lehetővé fogja tenni az üzleti és oktatással foglalkozó felhasználóknak, hogy a Gmail levelezőből közvetlenül indítsanak hívásokat a Meet videokonferencia eszközzel. Így próbálja meg üzleti részesedését nüvelni a virtuális konferencia piacon az internetes óriáscég, miközben a riválisokat biztonsági és egyéb problémák sújtják.

Javier Soltero, a Google alelnöke szerint a Meet elektronikus levelezéssel való integrálása egyike azoknak a funkcióknak, amelyeket a tervezettnél korábban bevezetnek a videokonferenciák iránti megnövekedett igény miatt.

A kizárólag iskolák, vállalkozások és kormányzati intézmények számára elérhető Meet különbözik az otthoni felhasználóknak szánt Hangoutstól, és sokkal nagyobb mértékben növelte napi felhasználóinak számát január óta, mint bármely más Google szolgáltatás a keresőkirály adatai szerint. 

Több millió intézmény használja jelenleg a Meetet a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt.

További funkciókkal egészül ki még ebben a hónapban a Meet Soltero tájékoztatása szerint. Egy olyan elrendezést fog kínálni, amely lehetővé teszi legfeljebb 16 résztvevő egyszerre történő megjelenítését. Javulni fog a videóminőség gyenge fényviszonyok között és a háttérzajok - például billentyűleütések és ajtóbecsukások - szűrése.

Soltero nem szolgált pontos adatokkal a Meet felhasználói számának növekedését illetően, de annyit megjegyzett, hogy a csúcs felhasználói számot eredményező napon 60 százalékkal többen konferenciáztak a Meettel, mint az előző napokban.

Múlt csütörtökön azt jelentette be a Google, hogy a Meet, amely asztali böngészőn vagy mobilappon keresztül érhető el, napi átlagban 2 millióval növelte felhasználói számát, és az oktatási szektorban jelenleg 150 országban 100 millió felhasználója van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.