Hirdetés
. Hirdetés

Ismét jelentősen estek az SSD árak

|

Várhatóan harminc százalékkal nő az idén az SSD-k alkalmazása a laptopokban.

Hirdetés

A számítógép-gyártók által az SSD meghajtókért kifizetett ár 12 százalékkal csökkent az elmúlt negyedévben a DRAMeXchange adatai szerint. Ha az áresés ilyen ütemben folytatódik tovább, a 128 gigabájtos SSD-k és az 500 gigabájtos merevlemezek közötti árkülönbség még az idén 3 dollárnál kevesebb lesz, a 256 gigabájtos SSD-k és az 1 terabájtos merevlemezek közötti árkülönbség pedig 7 dolláron belülre kerül. Ekkor az SSD-k egy gigabájtonkénti ára még mindig körülbelül a négyszerese lesz a merevlemezekének. A piackutató cég szerint a 250-500 gigabájtos kapacitású SSD-k piaca fog nőni a legnagyobb ütemben 2016 és 2022 között, az idén 30 százalékkal több SSD kerül a laptopokba, továbbá a teljes SSD piac 2022-ig évente átlagosan 9,5 százalékos növekedésre számíthat, és értéke a jelenlegi 13,29 milliárdos évenkénti értékről 25,3 milliárdra nő majd.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.