Hirdetés
. Hirdetés

Itt a Windows 10X, egy merőben új operációs rendszer

|

A jövőre megjelenő, sok üzemmódú Surface Neo-ra optimalizálják.

Hirdetés

Mai New York-i Surface rendezvényén a Microsoft bemutatta a Surface Neo prototípusát, amely a következő generációs Lakefield processzor köré épül, és a valaha készült legvékonyabb LCD-vel szerelték fel. Kereskedelmi forgalomba csak jövőre kerül.

Hirdetés

A Surface Neo két képernyőből áll, amelyeket egy 360 fokban elforgatható pánt fog össze. A pánt lehetővé teszi, hogy az eszközt egy nagyméretű tabletként, egy könyv formájú olvasóként, az eszköz összehajtásával egy kisméretű tabletként, vagy a vezeték nélküli mágneses billentyűzet csatlakoztatásával laptopként használjuk. A vezeték nélkül csatlakozó klaviatúra a képernyő hátuljához erősíthető vagy a képernyőre helyezhető.

A berendezéshez a Windows egy új változatát adják, amelyet Windows 10X-nek neveztek el. A rendszer még rugalmasabbá teszi a Neo használatát azáltal, hogy az elrendezésnek megfelelően konfigurálja a funkcióit. Ha a billentyűzetet a pánt felé közelítik, a Windows 10X automatikusan átrendezi a képernyőt úgy, hogy a nem fedett rész érintőpadként funkcionál.

Ha a billentyűzetet az elülső szélhez közelebb helyezik el, az operációs rendszer egy nagyobb érintőterületet hoz létre, amelyet a Microsoft "Wonder Barnak" nevezett el. A termékbemutatón látható volt, ahogy a Surface Neo automatikusan a Wonder Bar részen jelenített meg egy Netflix videót, a fő képernyőt fenntartva a munka jellegű tevékenységek számára.

A Surface Neo természetesen rendelkezik toll támogatással, a toll ugyanannak a vezeték nélkül töltődő Slim eszköznek tűnik, amelyet az új Surface Pro X-hez is adnak.

A Neo egy hatalmas tablet felületet (ezt kettéosztja a pánt), egy kisebb tablet módot, egy könyv módot és kétféle kagyló elrendezést kínál. Mivel a billentyűzet vezeték nélküli, levehetjük az eszközről, és az asztalra téve azt mindkét képernyőt használhatjuk.

Sajnos a Surface Neo-ra még jó ideig várni kell: az ígéretes eszköz valamikor 2020 végén kerülhet forgalomba, csakúgy mint a hozzá optimalizált Windows 10X operációs rendszer. Egyelőre az áráról sem tudni semmit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.