Hirdetés
. Hirdetés

Jó hatással van a PC-piacra a Windows 7 nyugdíjba vonulása

|

A személyi számítógépek eladásai 408 millió körül lesznek 2019-ben az IDC előrejelzése szerint.

Hirdetés

A Windows 7 operációs rendszer támogatása 2020. január 14-én véget ér, és ez a sokak számára kellemetlen esemény új életet lehelt a stagnáló személyi számítógép piacba, de a jövőt illetően már borúlátóak a piacelemzők.

Az IDC friss előrejelzése szerint a PC-piac forgalma 2019 egészében eléri a 407,7 millió számítógépet, ami 0,5 százalékos emelkedésnek felel meg az előző évhez képest.

Hirdetés

Azonban e növekedés ellenére a hosszú távú várakozások továbbra is negatívak: a piackutató cég azt várja, hogy 2023-ra az eladások 366,7 millió eszközre csökkennek, ami évente 2,6 százalékos visszaesést jelent az elkövetkező időszakban. 

A Windows 7 közelgő nyugdíjba vonulása nagyon jó hatással volt az iparágra, mivel a vállalatok világszerte mostanra ütemezték be hardvertovábbfejlesztéseiket, nyilatkozta Jitesh Ubrani, az IDC kutatási igazgatója. Mindazonáltal 2020-ra ez a hatás eltűnhet, ugyanis a beígért vámok és a processzorhiány miatt várhatóan 7 százalékos csökkenést lesz kénytelen elkönyvelni a PC-gyártó iparág.

Ugyanakkor az IDC növekedést vár a modern kialakítású - a kettő az egyben kivitelű eszközök és a könnyű, vékony laptopok - PC-kategóriákban.

A személyi számítógép iparág hosszú távú fennmaradásához nagyon fontos lenne, hogy mind több vásárló részesítse előnyben a magasabb árfekvésű márkákat, állítja Linn Huang, az IDC kutatási alelnöke. Ugyanis mivel a számítógépes feldolgozás egyre több eszköz esetében egyre inkább áttevődik a felhőbe, hosszú távon nem valószínű a PC-k és tabletek piacának számottevő növekedése. Ennek következtében az átlagos eladási árak növekedése segíthet életben tartani az iparágat.

Bár a hagyományos kivitelű asztali számítógépek és laptopok forgalma továbbra is csökkenni fog, az IDC szerint ezek eladásainak a visszaesését ellensúlyozni fogja a kreátor és játék PC-k iránt megnyilvánuló egyre nagyobb igény,

A hagyományos tabletek csillaga leáldozóban van, ahogy a nagyobb gyártók - Apple, Samsung, Huawei - fokozatosan áttérnek a leválasztható tabletek gyártására.

Végezetül a mobilhálózatra kapcsolódni képes PC-k eladásainak a növekedése ugyancsak jó hatással lesz a PC-piacra. A telekommunikációs cégek világszerte szorosan együttműködnek az Intellel, a MediaTekkel és a Qualcommal, hogy minél több 4G-, illetve  5G-képes számítógépet vásároljanak a felhasználók, olvashatjuk az IDC jelentésében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.