Hirdetés
. Hirdetés

Jó hír Amerikából a Huawei számára

|

Engedélyeznék a kínai gyártóval való együttműködést a szabványalkotó testületek munkájában.

Hirdetés

Hirdetés

Kiszivárgott információk szerint az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma nemsokára jóváhagyja az új szabályt, amely lehetővé teszi, hogy az amerikai cégek együttműködjenek a Huawei-jel az újgenerációs 5G hálózatok szabványainak a kidolgozásában.

Egyes amerikai technológiai vállalatok mérnökeit eltiltották ettől a tevékenységtől, amikor az Egyesült Államok kormánya feketelistára helyezte a Huawei-t. Iparági és kormányzati szakértők szerint ez hátrányos helyzetbe hozta az Egyesült Államokat, ugyanis a szabványalkotó találkozókon alakítják ki azokat a protokollokat és specifikációkat, amelyek biztosítják a különféle gyártók termékeinek zökkenőmentes együttműködését. A szankció miatt a Huawei nagyobb befolyáshoz juthatott a szabványalkotás terén, mivel az amerikai szakemberek hallgatásra voltak kárhoztatva.

A Kereskedelmi Minisztérium tavaly májusban helyezte exporttilalmi listára a kínai gyártót, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. A döntés értelmében amerikai cégek nem kereskedhetnek a Huawei-jel, de kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy akkor miképpen tudnak részt venni az amerikai vállalatok a szabványalkotó nemzetközi szervezetek munkájában.

Közel egy évnyi bizonytalanság után jött elő most a minisztérium az új szabályozással, amely alapvetően engedélyezné az amerikai cégek részvételét a Huawei-t is a tagjai sorában tudó szabványalkotó szervezetek munkájában.

A tervezetet jelenleg pontosítják a Kereskedelmi Minisztériumban, és ha jóváhagyják, még más hatóságoknak is áldásukat kell adják rá ahhoz, hogy hatályba lépjen. Egyelőre nem világos, hogy mennyi ideig tart majd az engedélyezési folyamat.

Naomi Wilson, az Information Technology Industry Council (ITI) iparági szervezet Ázsiával foglalkozó igazgatója szerint bár az amerikai kormányzat azt akarja, hogy az amerikai cégek versenyképesek maradjanak a Huawei-jel szemben, a követett politika miatt az amerikai vállalatok elvesztették képviseletüket a szabványalkotó szervezetekben.

Az új szabályozás a jól értesültek szerint csak a Huawei-jel való együttműködést engedélyezné, a feketelistán lévő többi vállalattal, így például a kínai videómegfigyelő céggel, a Hikvisonnal való kapcsolatfelvétel továbbra is tilos.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.