Hirdetés
. Hirdetés

Jobb lenne a hosszabb Windows 10-támogatás

|

A Gartner elemzői szerint a válllatoknak arra kéne kérniük a Microsoftot, hogy 24 hónapra emelje az egyes Windows 10-kiadások támogatásának idejét.

Hirdetés

A vállalati felhasználóknak lobbizniuk kellene annak érdekében, hogy az átmenetileg 24 hónapra emelt támogatási idő tartóssá váljon, állítja Stephen Kleynhans, a Gartner Research elemzője, mivel a kétéves időtartam mindenki számára jobb lenne.

Hirdetés

Több mint egy éve a Microsoft azt jelentette be, hogy évente kétszer ad ki nagyszabású funkciófrissítést az operációs rendszerhez, és minden egyes változatot 18 hónapig fog támogatni. Így például a 2017 szeptemberében kiadott verziót 2019 márciusáig látja el a szoftvergyártó hibajavításokkal és biztonsági frissítésekkel.

Azonban tavaly novemberben a Microsoft úgy döntött, hogy hat hónappal 2018 áprilisáig meghosszabbítja az 1511-es verziószámú Windows 10-kiadás támogatásának idejét annak érdekében, hogy segítse a korai alkalmazó vállalatokat, amelyek még nem fejezték be a Windows mint szolgáltatás modellre való átállást.

Aztán idén februárban a Microsoft az 1609-es, 1703-as és 1709-es verzió támogatásának idejét is 24 hónapra emelte. A döntést most is azzal indokolta a szoftvergyártó, hogy a Windows 10-re jelenleg migráló vállalatok kérték a hosszabbítást. Ugyanakkor az is kiderült, hogy csupán átmeneti intézkedésről van szó, mivel az április 30-án megjelent 1803-as kiadás esetében már visszaállította a korábban alkalmazott 18 hónapos támogatási időtartamot a Microsoft.

A Gartner elemzői ügyfeleikre hivatkozva azt állítják, hogy a 18 hónapos támogatási ciklus túlságosan rövid, ezért arra ösztönzik a vállalatokat, vegyék rá a Microsoftot a támogatási idő 24 hónaposra növelésére a Windows 10 Enterprise és Education változatokhoz a jövőben kiadott frissítések esetében.

Az elemzők szerint a 18 és 24 hónapos támogatási modell közötti különbség nem csupán hat hónapnyi időnyereséget jelent, hanem lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy évente kihagyjanak egy nagyszabású frissítést, ha nem tudnak lépést tartani az évente kétszeri, hathónaponkénti frissítési ütemmel. Ha egy szervezet úgy dönt, hogy 2018-ban és 2019-ben csak egy frissítést telepít, ezt úgy teheti meg, hogy kisebb a valószínűsége annak, hogy számítógépei kikerülnek a támogatásból, állítják a Gartner munkatársai, mivel az 1703-as és 1709-es verzió támogatását 24 hónapra emelte a Microsoft.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.