Hirdetés
. Hirdetés

Kicsivel több ráfordítás a technológiára, hatalmas megtakarítást ér el a teljes kiadásokban

|

A digitális beruházások csökkenthetik az üzleti költségeket, de csak akkor, ha a megfelelő beruházásokat stratégiailag végzik el.

Hirdetés

A Hackett Group júniusban közzétett kutatása szerint az általános és adminisztratív funkciókat érintő technológiai, munkaerő-, kiszervezési és általános költségek 29 százalékkal csökkennek a "digitális világklasszis", azaz a legjobb digitális teljesítményt nyújtó szervezetek körében.

A világszínvonalú digitális vállalatok 26 százalékkal kevesebb teljes munkaidős egyenértékessel dolgoznak, 33 százalékkal csökkentik az egy végfelhasználói egyenértékre jutó munkaerőköltséget, és 41 százalékkal alacsonyabb kiszervezési költségeket érnek el - annak ellenére, hogy 3 százalékkal többet költenek technológiára, mint a nem világszínvonalú társaik.

Azáltal, hogy 36 százalékkal több pénzt fektetnek be a 'szoftver mint szolgáltatásba', a digitális világklasszisok javítják az agilitást, a reagálóképességet és a rugalmasságot. Ezek a fejlett vállalatok 63 százalékkal többet költenek olyan újonnan megjelenő technológiákra is, mint a gépi tanulás, a természetes nyelvi feldolgozás és a blokklánc, mint a versenytársaik.

Hirdetés

"A megtérülés maximalizálása már az új technológiák bevezetése előtt elkezdődik. Az IT-vezetésnek a korábbi munkák alapján át kell vizsgálnia az ötleteket, mielőtt azokból projekt lesz. Így érhetik el a várt eredményeket" - mondta Chris Key, a Hackett Group IT-vezetői tanácsadó programjának globális gyakorlatvezetője a CIO Dive-nak.

A technológiai beruházások gyors megtérülése "a szilárd értékelemzésen és a lehetőségek rangsorolásán múlik" - állítja Erik Dorr, a Hackett Group kutatási alelnöke. A nagy megtakarítások az alapvető tranzakciós folyamatok területén történő folyamatos javuláshoz is kötődnek.

A digitális beruházások csökkenthetik az üzleti költségeket, de csak akkor, ha a megfelelő beruházásokat stratégiailag végzik el. Az adat- és elemzési, automatizálási és felhő-első stratégiák hatékony befektetések, amelyekkel érdemes kezdeni. Az adatok és az analitika költségmegtakarítást eredményezhet, ha a vállalatok az analitikát a döntéshozatalt segítő, éleslátást eredményező információs eszközzé alakítják - mondta Key.

A Gartner adatai szerint az üzleti szempontú kulcsfontosságú teljesítménymutatókat kidolgozó és más üzleti egységekkel együttműködő adat- és elemzési vezetők 1,7-szer nagyobb valószínűséggel tudják kimutatni a megtérülést és az üzleti értéket.

Az erős adatirányítással az informatikai vezetők további költségmegtakarítást eredményező automatizálást alkalmazhatnak. Dorr szerint az automatizálást bevezető vállalatok közvetlenül helyettesíthetik a hagyományos munkaerőköltségeket. A sikeres automatizálási felhasználási esetek az alapvető, gyakori feladatokat célozzák meg, és onnan építik fel a hozzáadott értéket.

A felhőalapú telepítések felgyorsítása és a felhőalapú megközelítés alkalmazása csökkenti a karbantartást a backendben, ami tovább növeli a költségmegtakarítást. "A licencek szempontjából közvetlenül más költségmegtakarításról van szó, de a költségmegtakarítás és a karbantartási költségek csökkenését látjuk" - szögezte le Key.

De nem elég csak jobb technológiát telepíteni. Az informatikai vezetőknek egyidejűleg az elavult rendszereket is nyugdíjba kell küldeniük. Key szerint a vállalatoknak egyszerre kell új eszközöket bevezetniük és "agresszíven" leállítaniuk a régi rendszereket a teljesítmény maximalizálása érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.