Hirdetés
. Hirdetés

Kis cégek nem tudnak hozzájutni a Windows 7 kiterjesztett támogatásához

|

Kis tételben nem éri meg értékesíteni az ESU-licenceket.

Hirdetés

Kevesebb mint egy hónap múlva megszűnik a Windows 7 támogatása. A Microsoft ugyanakkor lehetővé tette a vállalatok számára, hogy külön díjazás ellenében - az úgynevezett Extended Security Updates (ESU) előfizetési konstrukció keretében - további három évre kiterjesztett támogatást vásároljanak a Windows 7-et futtató PC-khez. Ez azt jelenti, hogy továbbra is megkapják a kritikus és fontos minősítésű sebezhetőségeket kijavító foltokat.

Hirdetés

Az ESU-t eredetileg a mennyiségi licenszerződésekkel rendelkező nagyvállalatoknak szánta a Microsoft, és csak októberben terjesztette ki a szolgáltatás elérhetőségét mindenféle méretű vállalkozás számára. A korábbi feltételeknek nem megfelelő kisebb cégeknek egy Microsoft felhőszolgáltatást nyújtó vállalkozással (angol rövidítése alapján CSP-vel) kell felvenniük a kapcsolatot, rajtuk keresztül juthatnak hozzá a kiterjesztett támogatáshoz.

Október elsejei keltezésű céges blogbejegyzésében Jared Spataro, a Microsoft 365 részleg vállalati alelnöke azt írta: 2019. december 1-től kezdődően bármely méretű vállalat előfizethet a ESU-ra a felhőszolgáltató (CSP) programon keresztül.

Azonban sajnos azóta kiderült, hogy ez nem jelenti azt, hogy valóban bárki hozzáférhet a Windows 7 operációs rendszer kiterjesztett támogatásához. Azok, akiknek csupán egy ESU licencre volt szükségük, nem jártak szerencsével.

Susan Bradley hálózati és biztonsági szakértő az AskWoody.com windowsos tipp oldalon azt írta: "nem könnyű megvásárolni egy ESU-licencet. A Microsoft azt ajánlja, hogy keressünk egy CSP-t az online adatbázisában. Azonban ezeknek a szállítóknak a legtöbbje nem érdekelt abban, hogy egy vagy néhány Windows 7 ESU-t értékesítsen. Bradley és egy másik szakértő elhatározta, hogy dokumentálja, milyen sikerrel járnak a "bármilyen méretű vállalkozások" az ESU licencek vásárlásakor.

Normál esetben nem foglalkozunk licencek kis mennyiségben történő értékesítésével, mondta egy CSP a neve elhallgatását kérő képviselője az amerikai Computerworldnek a Windows 7 ESU-val kapcsolatban. Az okok között a csekély profitot és a megrendelések manuális feldolgozását említette. Az illető szerint az ESU voltaképpen nem egy előfizetés, azt minden évben külön meg kell vásárolni, így akár háromszor is foglalkozni kell vele. Mindent egybevetve, nem profitábilis üzlet 20-30 licencnél kisebb megrendelés esetén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.