Hirdetés
. Hirdetés

Így szűri ki a szélhámosokat a Facebook Messenger

|

A Facebook Messenger új szolgáltatása figyelmeztet, ha csaló próbál a bizalmunkba férkőzni. A rendszer nem az üzenetekbe olvas bele, hanem viselkedési mintákat figyel.

Hirdetés

A Messenger népszerűsége a bűnözők figyelmét is felkeltette, és egyre több szélhámos vadászik áldozatokra a közkedvelt csevegő appban. Sokszor egy "barát" kér segítséget, és meglepően sokan be is dőlnek az ilyen próbálkozásnak. Ezen igyekszik most segíteni a Messenger új szolgáltatása, amely beugró üzenet formájában figyelmeztet, ha erős a gyanú, hogy nem valódi ismerőssel, hanem egy szélhámossal beszélgetünk.

Hirdetés

A figyelmeztetések mind a Messengerben, mind pedig a Facebookban lehetővé teszik, hogy blokkoljuk a gyanús kapcsolatot. A szolgáltatás megjeleníti, hogy mikor hozták létre a fiókot, és hány ismerőssel rendelkezik, így mindezt a valódi ismerőseink adataival összevetve könnyebben kiszúrhatjuk az átverési kísérletet.

Az adatbiztonságuk miatt aggódók is megnyugodhatnak, ugyanis a Messenger nem az üzenetek elolvasásával szűri ki a szélhámosokat, hanem olyan viselkedési mintákat vizsgál, hogy például a gyanús (felnőtt) személy hány üzenetet küld ki, és célba vesz-e 18 éven aluliakat.

Ugyanakkor azért nem árt tudni, hogy a jelenlegi Messenger nem titkosítja a beszélgetéseinket, úgyhogy továbbra sem tanácsos jelszavakat, pénzügyi adatokat vagy más személyes infókat megosztani vele. Ilyen célra ott vannak az olyan biztonságosabb appok, mint a Whatsapp,a Signal, a Telegram vagy a Viber.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.