Hirdetés
. Hirdetés

Legfrissebb Windows 10-továbbfejlesztések

|

A legújabb, 14971-es verziószámú tesztváltozat búcsút mond a klasszikus festőprogramnak, és a PowerShellre cseréli le a parancssort.

Hirdetés

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen újdonságokra számíthatunk majd az operációs rendszer jövő tavasszal esedékes Creators Update nevű nagy frissítésében, nem kell mást tennünk, mint figyelemmel kísérni az Insider tesztprogram keretében kiadott bétaváltozatokat. A Microsoft nemrégiben bocsátotta a tesztelők rendelkezésére az 14971-es verziószámú Windows 10 Insider Preview buildet, amely már tartalmazza a Paint 3D festőprogramot, a beépített Edge böngésző funkcionalitását e-könyv-olvasási képességekkel bővíti, és megszabadul - igaz nem végérvényesen - a jó öreg parancssortól.

Ettől a tesztverziótól kezdve az Edge böngésző képes lesz minden, védelem nélküli, EPUB formátumú elektronikus könyv olvasására. Ez a számítógépet használók számára nem tűnik különösen izgalmasnak, azonban a tabletezők örömmel fogják fogadni, hogy egyel kevesebb alkalmazást kell letölteniük, és futtatniuk, ha e-könyveket kívánnak olvasgatni.

Az Edge kínálja mindazokat az alapvető funkciókat, amelyek az e-könyv-olvasáshoz szükségesek, többek között három témát (sötét, világos, szépia), könyvjelzőket az oldalak megjelöléséhez, egy navigálható tartalomjegyzéket, valamint egy keresősort a böngésző alján.

A következő Windows 10-kiadást használóknak nem kell majd letölteniük a Paint 3D-t a Windows Áruházból, a programot megkapják az operációs rendszerrel, és úgy tűnik, ezzel egyidejűleg a régi Paint teljesen megszűnik.

Talán a legérdekesebb újdonság, hogy a parancssort felváltotta a PowerShell: ha a legújabb tesztverzióban a Windows gomb+X kombinációval vagy a Start gombra való jobb egérgombos kattintással előhívjuk a rejtett Start menüt, abban már nem fogjuk fellelni a parancssort, helyette a PowerShell jelenik meg. Aki még nem készült fel ennek a használatára, a Tálca a Gépház segédprogramban fellelhető konfigurációs lapján előírhatja, hogy ne váltsa fel a PowerShell a parancssort.

A legújabb Windows 10-tesztváltozat további újdonságai között megemlítendő, hogy az Outlook Mail Windows Áruházbeli app immár támogatja az OAuth for Yahoo Mailt. Változtatott a Microsoft a Get Office (Beta) alkalmazáson is, hogy az még inkább appként videlkedjen. A sok hivatkozás és videó helyett immár használhatjuk az Office-fiókunkhoz, a OneDrive-ra elmentett fájlokhoz és az Office 365 előfizetők számára kínált funkciókhoz való hozzáféréshez.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.