Hirdetés
. Hirdetés

Legyen a hibrid munkavégzés sikeres!

|

A hibrid munka támogatása ma már nem kiváltság, hanem alapkövetelmény, amelynek minden modern vállalat igyekszik megfelelni. A munkavállalóknak és a munkaadóknak egyaránt nagyobb rugalmasságot adó modell sikeres alkalmazásához azonban a szemléletváltás kevés, az IT-környezet korszerűsítése is szükséges.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt a világon szinte minden vállalatnak egyik napról a másikra fel kellett készítenie munkaerejét, hogy otthonról - vagy más, távoli helyszínről bejelentkezve - is ugyanolyan hozzáféréssel dolgozhasson, mint benn, a céges irodában.

Bár a távoli munkavégzés gondolatával a cégek nem sokáig barátkozhattak, mivel a hibrid modellt a kényszerítő körülmények hatására azonnal gyakorlatba kellett ültetniük, az átállás az esetek többségében a vártnál jobban sikerült. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a távmunka támogatásával a vállalatok és az alkalmazottak is olyan előnyökhöz jutnak, amelyekről később sem mondanának le. Itt az idő, hogy a sebtében bevezetett rendszereket a cégek kiforrott megoldásokra és folyamatokra cseréljék, és hosszú távon is átálljanak a hibrid munkavégzésre.

A vállalatok többsége (74 százaléka) éppen ezért már dolgozik a hibrid munkavégzés tartós támogatásán intelligens és agilis technológiai eszközök és szolgáltatások bevezetésével, 21 százalékuk pedig mostanra kialakította az ehhez szükséges, korszerű IT-környezetet - derült ki a felmérésből (VB Hybrid Work Global eBook: Empowering the future of work), amelyet a Dell Technologies, valamint az Intel és a VMware megbízásából a Vanson Bourne készített kétezer informatikai döntéshozó megkérdezésével.

Milyen beruházásokkal alapozható meg a hibrid munka sikere?

A hibrid modellt már sikeresen alkalmazó vállalatok több mint fele (56, illetve 52 százaléka) az alkalmazotti elégedettség és jóllét, valamint a termelékenység növekedését tapasztalja. Táborukban a megkérdezettek közel fele a hatékonyság és az innovációs erő növekedéséről, valamint a működési költségek csökkenéséről számolt be, harmaduk pedig azt is kiemelte, hogy a távmunka támogatásával csökkent a személyzeti fluktuáció, és új kollégák toborzásakor is nagyobb tehetségbázishoz férnek hozzá.

Jelentős előnyök ezek, elérésükhöz azonban elengedhetetlen a megfelelő informatikai környezet kialakítása. A válaszadó vállalatok ennek érdekében infrastruktúrájukat korszerűsítik, például együttműködést támogató, intelligens, felhőalapú, szolgáltatásként használható és kiberbiztonsági megoldásokat vezetnek be.

A Dell a biztonságos laptopoktól kezdve a hibrid felhős megoldásokig átfogó termék- és szolgáltatásportfólióval támogatja a vállalatokat és a felhasználókat a távmunka támogatásához szükséges digitális átállásban, az otthoni és a céges irodában egyaránt.

Olvasson a sikeres hibrid munkavégzéshez kapcsolódó tippekről bővebben a tanuljdolgozzbarhol.hu weboldalon, ahol a könnyed mobilitást, a teljes körű irodaélményt vagy a legnagyobb teljesítményt kereső ügyfelek igényei szerint optimalizált megoldáscsomagok közül is választhat!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.