Hirdetés
. Hirdetés

Megfelelés a nyilvános felhőben

|

Hibrid szolgáltatási modellre vált a működésüket digitalizáló vállalatok túlnyomó többsége, biztonsági megfontolásokból és a vonatkozó törvényi szabályozásnak való megfelelés kényszeréből azonban nem vihet minden adatot a nyilvános felhőbe.

Hirdetés

Megoldást ad erre a problémára a Software AG webMethods Integration Platform - amely az Enterprise Service Bus (ESB) technológiára épül -, mivel segítségével a házon belüli és a nyilvános felhőben működő környezet integrációs pontjai könnyen kialakíthatók, teljeskörűen menedzselhetők, a rajtuk keresztül zajló adatkommunikáció titkosítható, ellenőrizhető és naplózható, és a felhőkapcsolatok kialakításához szükséges adatkonverziók is elvégezhetők.

A Software AG CentraSite megoldásával a vállalatok a rendszerek összekapcsolásához használt alkalmazásprogramozó interfészek (API-k) és webszolgáltatások teljes életciklusát is menedzselhetik, így adataikat a hibrid környezetben is mindig a törvényi előírásoknak megfelelően kezelhetik.

- Kizárólag azokat az adatokat kapják meg így a nyilvános felhőben működő alkalmazásszerverek, amelyeket a vállalatok az előírások értelmében házon kívül is feldolgozhatnak - mondta Andics Roland, a Software AG kizárólagos hazai képviseletét ellátó itelligence Hungary rendszertervező mérnöke. - A másik lehetőség, hogy a vállalat magánfelhőjében is telepíti a webMethods Universal Messaging üzenetkezelő megoldását, amellyel a két környezet között szabályozható és naplózható az adatkommunikáció.

 

Érzékeny adatait a vállalat így mindig házon belül tárolja, azokat csak a feldolgozás erejéig, ellenőrzött módon adja át a nyilvános felhőben működő alkalmazásszervereknek, eleget téve a törvényi előírásoknak, ugyanakkor kiaknázva a publikus felhőszolgáltatások előnyeit, a nagy rendelkezésre állást, a rugalmas méretezhetőséget és az igény szerinti erőforrás-használatot.

- Jellemzően az üzleti folyamataikat átalakító vállalatok döntenek a webMethods Integration platform és az ESB, illetve más rendszerek webszolgáltatásait tároló CentraSite bevezetése mellett, mivel a BPM-projektek során dől el, hogy a vállalat milyen alkalmazásokat és erőforrásokat fog nyilvános vagy magánfelhőben használni, és ehhez milyen rendszerfejlesztésekre lesz szükség - mondta Andics Roland.

További biztosítékot ad a törvényi megfelelés szempontjából, hogy a megoldáshoz az itelligence AG igény esetén saját adatközpontjaiból biztosítja a nyilvános felhőszolgáltatásokat, amelyek közül több Európán belül, az egyik létesítmény például Lengyelországban működik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.