Hirdetés
. Hirdetés

Megkezdődött az új Google Drive, Dokumentumok, Lapok és Diák felhasználói felület bevezetése

|

A Google felhőalapú termelékenységi szolgáltatásai fokozatosan megkapják a Workspace felhasználói felületének átalakítását. A következő hetekben pedig minden Workspace-felhasználónak meg kell kapnia a frissítést.

Hirdetés

A Google megkezdte a Google Docs, Sheets, Drive és Slides felhasználói felületének frissítését. A vállalat a termelékenységi alkalmazásait az új Material Design 3 keretrendszerbe helyezi. Ez egy olyan vizuális nyelv, amely kényelmesebbé és olvashatóbbá teszi a Google-alkalmazásokat. A Gmail egy évvel ezelőtt kapott hasonló frissítést, amely javította az olyan szolgáltatások integrációját, mint a Meet, a Chat és a Spaces. A vizuális és funkcionális fejlesztéseket március 25-ig minden felhasználónak meg kell kapnia.

A termelékenységi alkalmazásokat érintő változások elsősorban vizuálisak, egyes elemek nagyobbnak, mások pedig tömörebbnek tűnnek. A Google reményei szerint az egyszerűsített grafikus felület segít a felhasználóknak abban, hogy gyorsabban megtalálják a gyakran használt funkciókat. A kommentelés, a háttérvonalzó és a rácsvonalak terén is történtek fejlesztések.

A Google a fájlok soron belüli kulcsműveleteivel növelte a termelékenységet és a hozzáférés gyorsaságát. Az új legördülő menük segítségével a felhasználók gyorsan listázhatják és megtalálhatják a fájlokat típus, tulajdonos és utolsó módosítás szerint. A vállalat azt is hozzáadta, hogy a kötegelt műveletekhez egyszerre több elemet is ki lehet jelölni.

Hirdetés

Bár az új felület megtartja a felhasználók által elvárt összes funkciót, néhány elemet átrendez. Azok, akik egy dokumentum állapotáról, például a verziótörténetről és a legutóbbi szerkesztésekről keresnek információt, mostantól az ablak jobb felső sarkában található óra ikonra kattintva találhatják meg.

Az elkövetkező hetekben a Google a Smart Canvas fejlesztését is bevezeti. A keretrendszer segítségével a felhasználók könnyebben állíthatnak majd össze sablonokat naptármeghívókhoz, számlákhoz, szerződésekhez és egyéb űrlapokhoz. A munkatársak emojikkal is szavazhatnak és reagálhatnak a dokumentumokban szereplő elemekre.

Emellett a Google megkezdte a Sheets új funkcióinak bevezetését, hogy a felhasználók könnyebben tudjanak adatokat húzni más forrásokból a táblázatkezelőben lévő információk alapján. Ha például egy táblázatban jobb gombbal kattintunk egy személy nevére, azonnal megjelennek az elérhetőségi adatok, ha rendelkezésre állnak. A helyeket megemlítő cellák közvetlenül a Google Térképre is hivatkozhatnak. A Sheets frissítései a naptárakból származó vagy a pénzügyekre vonatkozó információkat is könnyebben elérhetővé teszik. Néhány új funkció már most elérhető, míg mások a következő hetekben érkeznek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.