Hirdetés
. Hirdetés

Megváltoztatja a világot az 5G

|

Élénkítő hatással lesz a gyengélkedő hardverpiacra az 5G technológia terjedése, de nem az Apple számára, állítja az IDC vezető elemzője, Bryan Ma.

Hirdetés

Bár a szakember szerint az 5G lesz a következő mindent felkavaró innováció a lassuló okostelefon-piacon, a technológia terjedését nagymértékben akadályozni fogja az 5G lapkák esetleges hiánya. Ami az Apple-t illeti, az almás cég folyamatban lévő jogi ütközete a Qualcommal az iPhone-okkal és a mobil csatlakozási szabványokkal kapcsolatban azt eredményezheti, hogy az Inteltől kell vásárolniuk 5G lapkákat, amelyek várhatóan csak 2020-ban lesznek megfelelő mennyiségben elérhetőek.

Ma szerint lesznek korai 5G-alkalmazók, így a fogyasztói oldalon érdekes újdonságokra számíthatunk. Az 5G ösztönözni fogja a mobilok továbbfejlesztését az elkövetkező években, azonban csak fokozatos módon. Az elsők között lesznek 2019-ben az Android-mobilok gyártói, amelyek használhatják majd a Qualcomm lapkáit, míg az Apple valószínűleg csak jövőre tud előrukkolni frissített modellekkel.

Hirdetés

Az asztali számítógép  és laptop piacra ugyancsak hatással lesz az 5G bevezetése, de sok minden múlik a helyi a telekommunikációs szolgáltatókon. A Qualcomm már együttműködik a Hewlett Packarddal, a Lenovóval és a Samsunggal az 5G fejlesztések területén. Azonban egy sokszereplős, de egyelőre kicsi piacról van szó a 4G-éhez képest. Ma úgy véli, hogy a PC-k esetében nem az 5G lapkák esetleges hiánya, hanem a telekommunikációs cégek lassú adaptációja okozhatak a legnagyobb problémát.

- A mobilinternet modemek már jó ideje megvásárolhatók a PC-khez opcionális tartozékként, de sohasem terjedtek el igazán. Ennek fő oka, hogy a telekom cégek nem tették egyszerűvé a további előfizetéseket, a felhasználók pedig nem akartak újabbakért fizetni, mivel a számítógépek hatalmas adatforgalmat bonyolítanak, hangsúlyozza az IDC elemzője.

Mivel várhatóan több okostelefon-gyártó is összehajtható mobillal rukkol elő a Mobile World Congress kiállításon, Ma szerint ez meghatározó trend lesz az idén. Ugyanakkor szkeptikus a tekintetben, hogy ez milyen hatással lesz a fogyasztói piacra. A szakember úgy véli, a összehajtható okostelefonokat nagy médiafelhajtás övezi, 2019 kritikus év lesz a technológia szempontjából, és nem számít arra, hogy az ilyen mobilok nagy részesedésre tesznek szert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.