Hirdetés
. Hirdetés

Megvannak az év informatikai vezetői

|

Átadták a nagyvállalati informatikai vezetők legrangosabb hazai díjait. Idén a Vezető Informatikusok Szövetsége az ISACA-val közösen célzottan díjazta a CISO-kat.

Hirdetés

Huszonegyedik alkalommal adták át az Év Informatikai Vezetője díjat. Az ünnepélyes díjátadóra a hagyományoknak megfelelően a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) nyárzáró rendezvénye, az Infogolf konferencia végén került sor.

A 2002-ben alapított díjra cégek, szakmai szervezetek és magánemberek ajánlásai alapján pályázhattak a klasszikus CIO pozícióban dolgozók mellett technológiai vezetők, innovációs, digitalizációs, vállalati adatvagyon hasznosításáért felelős és fejlesztési vezetők, de akár operatív vezetők is, ha egyben az informatika irányításáért is ők felelnek.

Hirdetés

A szervezet ugyanezen körből várta a jelöléseket a VISZ egyik legmeghatározóbb elnökének emlékét őrző Braun Péter-díjra. Ezt 2016 óta ítélik oda egy kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó, de még 35 évnél fiatalabb informatikai vezetőnek.

A VISZ idén első alkalommal célzottan informatikai biztonsági vezetőknek (CISO) is hirdette a pályázatot az ISACA-val együttműködésben. Ennek feltételei megegyeztek az Év Informatikai Vezetője és a Braun Péter-díj pályázatéval.

A három díj idén négy díjazottat eredményezett. Az Év Informatikai Vezetője díjat a szakmai szervezetek és a VISZ elnöksége által delegált szakemberekből, valamint a szaksajtó képviselőiből álló zsűri javaslata alapján Liszák Gábornak, az MVMI Zrt. vezérigazgatójának ítélte a szövetség elnöksége. Liszák Gábor 2020 óta tölti be a vállalat vezérigazgatói pozícióját. Az általa irányított szervezet az MVM Csoport több mint ötven tagvállalatában 12 ezer aktív felhasználó számára biztosít informatikai szolgáltatásokat és üzemelteti az ország egyik legjelentősebb szerverparkját. 4,5 millió lakossági és üzleti
ügyfél villamosenergia-, és gázfogyasztó kiszolgálásához biztosít stabil informatikai hátteret. A zsűri értékelésében kiemelte: Liszák Gábor innovatív projektek sorát (felhős megoldások bevezetése, konténerizáció stb.) vezényelte le kiválóan egy olyan területen, ahol a legkülönbözőbb ügyféligényeket kell kielégíteni óriás tempójú szervezeti változások mellett.

A kategóriában a VISZ különdíjjal ismerte el Tartó Levente munkáját. Az újHÁZ Centrum informatikáját 2019 óta irányító vezető ugyanis nehezített pályán volt képes egyszerre felépíteni egy hatékony informatikai csapatot, és a kor szinte minden fontosabb kihívásának (pl. környezetvédelem, kibocsátáscsökkentés) megoldásába bevonni az informatikát egy alapvetően konzervatív iparágban. Munkájának értékét jól jellemzi, hogy az általa irányított csapatban kimagasló a dolgozói elégedettség egy olyan vállalatnál, amelynél Tartó Levente érkezése előtt az informatika súlya elenyésző volt.

A Braun Péter-díj két év után ismét visszatért az Idomsoft Zrt.-hez: Vass Viktor, a cég technológiai és fejlesztési ágazati igazgatója kapta az elismerést (2020-ban a vállalat akkori termékfejlesztési vezérigazgató-helyettese, Both András volt a díjazott). Értékelésében a zsűri elsősorban azt emelte ki, hogy Vass Viktor sikeresen honosított meg erősen szabályozott állami környezetben globális piaci nagyvállalatoknál hatékonyan működő eszközöket és módszereket.

Idén adták át első alkalommal a VISZ és az IT-auditorok nemzetközi szervezete, az ISACA magyar tagozata közös díját, Az Év CISO-ja elismerést. Első alkalommal a díjat a hazai CISO-szakma doyenjének, Siket Csabának ítélte a zsűri. Az Aegon Magyarország Zrt. CISO-jának szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két évtizede tölti be a vállalatnál a pozíciót, és ez időszak alatt képes volt a vállalati IT- és információbiztonságot folyamatosan a legmagasabb szinten tartani.

Mint azt Fritsch Róbert, a VISZ elnöke az átadón mondta, az informatika minden szektorban és területen kulcsszereplővé válik, és már közel sem csak az üzlet kiszolgálása a feladata. A hatékony informatika proaktívan képes új utakat mutatni folyamatok racionalizálásában, üzleti lehetőségekben, modellekben. A rangos díjak célja az, hangsúlyozta az elnök, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik ezen a területen kiválóan teljesítenek, de rajtuk keresztül reflektorfénybe lehet helyezni az informatikai területekért felelős vezetők tevékenységét is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.