Hirdetés
. Hirdetés

Mit várnak a technológiai vezetők az adatokba és az analitikába történő befektetésektől

|

A világjárvány tanulságait követve a Gartner szerint az adatok alapvető üzleti funkcióvá fognak fejlődni.

Hirdetés

Az informatikai döntéshozók az IDG jelentése szerint az adat- és elemzési beruházásoktól azt várják, hogy a szervezetek javítsák a belső üzleti folyamatokat, növeljék az ügyfelek betekintését és elkötelezettségét, valamint javítsák az ügyfélszolgálati támogatást. A cég 2021 februárja és áprilisa között 514 informatikai döntéshozót kérdezett meg.

A felmérés szerint a vállalatok a következő évben átlagosan 11 millió dollárt költenek majd adatvezérelt kezdeményezésekre. Tízből négy vezető előrejelzése szerint az adat- és elemzési kiadások növekedni fognak a következő 12-18 hónapban.

Bár a szervezetek értéket találtak az adat- és elemzési beruházásokban, a teljes potenciál kihasználása még mindig a vállalkozások előtt áll az IDG szerint. A cégek mindössze 46 százalékának van világosan meghatározott és kommunikált adat- és elemzési stratégiája, amelyre támaszkodhat.

Hirdetés

Az adatvezérelt kezdeményezésekre történő kiadásokkal a szervezetek azt keresik, hogyan támaszkodhatnának az adatokra és az analitikára - a belső folyamatoktól az ügyfélkapcsolati pontokig - a működési és pénzügyi előnyök megszerzésében. A világjárvány tanulságait követve a Gartner szerint az adatok alapvető üzleti funkcióvá fognak fejlődni. A szervezetek megtanulják az adatokat olyan közös üzleti eszközként kezelni, amelyek versenyelőnyökhöz segíti őket.

A szervezetek által az adat- és elemzési kezdeményezésekhez kutatott legfontosabb technológiák a mesterséges intelligencia (34%), a leíró és előrejelző elemzéseket is tartalmazó preskriptív analitika (30%) és a gépi tanulás (30%). A vállalatok a prediktív analitika (27%) és az edge computinga (26%) lehetséges új felhasználási területeit is vizsgálják.

Az adattudás felé vezető út azonban egyáltalán nem zökkenőmentes. Az adatokból használható felismerésekhez jutni a szétszórt adatökoszisztémában való navigálást jelenti, ami hónapokig is eltarthat.

Az IDG jelentése szerint a jövőbeni adatvezérelt terveket nem készítő vállalatok szerint a fő akadályok a világosan megfogalmazott adatstratégia hiánya, az adatkezdeményezések finanszírozásának hiánya és az adatkezdeményezések vezetői támogatásának hiánya. Az adatszakemberek kapacitása is korlátozott, az egész vállalatra kiterjedő igények és a bővülő adatcsatornák miatt.

A sikeres adatkultúra lehetővé teszi az egész szervezet számára, hogy a meglévő infrastruktúra előnyeit kihasználja, az összes csapatban kiépítse az adatkezelési képességeket, és elfogadottá tegye az adatokból származó meglátások felhasználását a döntéshozatalban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.