Hirdetés
. Hirdetés

Nagyobb hatótávolságú Wi-Fi alternatívát fejleszt az Amazon

|

A Sidewalk nevű technológia lehetővé teszi dolgok internete eszközök vezérlését.

Hirdetés

Bejelentette az Amazon, hogy a Bluetooth és Wi-Fi vezeték nélküli protokollok nagyobb hatótávolságú ekvivalensét fejleszti, amelynek a legnagyobb amerikai kiskereskedelmi vállalat szerint jó hasznát vehetik majd az okoseszközök gyártói.

Hirdetés

Az Amazon Sidewalk - amelyet az Echo hangszórók új generációjával és az Alexa virtuális asszisztens többnyelvű üzemmódjával együtt jelentettek be - rámutat arra, hogy az Amazon komoly növekedésre számít a dolgok internete (internet of things, IoT) területen, amelynél az okoseszközöket hálózatokon keresztül vezérlik.

A vállalat elképzelései szerint az Amazon Sidewalkot a legkülönfélébb berendezéseknél alkalmazhatják majd. A technológia az alacsony sávszélességű 900 megahertzes spektrumot használja, hogy kiterjessze az IoT eszközök vezérelhetőségének a hatótávolságát, és az Amazon szerint kevesebb energiát igényel, mint a wi-fi. 

Az emberek nem is sejtik, hogy milyen fontos ez a közepes hatótávolságú megoldás például olyan eszközök vezérlése esetében, mint a kerti lámpák vagy az utcán elhelyezett fényforrások, mondta Jeff Bezos, az Amazon főnöke a Sidewalkról a vállalat új Alexa eszközöket bemutató szokásos éves eseményén.

A valamikor könyvárusítással indító Amazon mindig is szívesen vágott bele új vállalkozásokba, ilyen volt például az eredeti TV-műsorok készítése az Amazon Prime szolgáltatás előfizetői számára. Ma pedig már a négy legnagyobb technológiai vállalat közé tartozik az Alphbattel (a Google anyacége), az Apple-lel és a Facebokkkal együtt, ráaádsul az Amazon a vezető felhőszolgáltató.

A vállalat tervezi az új hálózati protokoll - az összekapcsolt eszközök közötti kommunikációt vezérlő szabályok - kiadását, hogy a fejlesztők beépíthessék a technológiát új eszközeikbe.

A Sidewalkot már tesztelték Los Angelesben berendezések összekapcsolására, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy mikor válik a Sidewalk széles körben elérhetővé.

A tervek szerint az Amazon 2020-ban kiad majd egy kutya nyomkövetőt, amely referenciaként szolgálhat a fejlesztők számára. Ez az eszköz a Sidewalk technológiát fogja használni a kutyatulajdonos riasztására, ha kedvence egy bizonyos távolságra kerül tőle.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.