Hirdetés
. Hirdetés

Nem lesz több Windows 10 szervizcsomag

|

Megszólalt a Microsoft a frissítési módszer feltételezett változtatásával kapcsolatban.

Hirdetés

A Windows 10 operációs rendszer a hónap elején megjelent November 2019 Update nevű, 1909-es verziószámú funkciófrissítését az újdonságok igen kevés száma miatt inkább szervizcsomagnak nevezhetjük, mint nagyszabású frissítésnek. A Microsoft a korábbi években évente kétszer adott ki funkciófrissítést, így a November 2019 Update kapcsán felmerült a kérdés, hogy vajon a szoftvergyártó 2019-től kezdve átáll-e egy új frissítési modellre, ami egy tavaszi nagyszabású frissítésből és egy jóval kisebb őszi szervizcsomagból áll.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a Microsoft visszatér a korábbi módszerhez: a Mixeren közzétett prezentációban ugyanis azt állította a cég, hogy a 1909-es verzió az egyetlen kisebb funkciófrissítés marad, amit a Windows 10-hez kiadtak. 

A szoftvergyártó magyarázata szerint a 19H2 jelű funkciófrissítés kumulatív frissítésként való terjesztése egy kísérleti program. Nem tervezik ugyanilyen módszerrel a későbbi szoftverváltozatok terjesztését, és a mostani, egyszeri módszer alkalmazása során szerzett tapasztalatokat felhasználják majd a jövőbeli terveik kialakításakor. Ez azt is jelentheti, hogy a jövőben mégis alkalmazni fogják a szervizcsomag módszert. Az mindenesetre biztos, hogy a Windows 10 következő, jövő tavasszal esedékes frissítése új funkciókban gazdag lesz.

Idevonatkozó hír, hogy bár a November 2019 Update telepítése sokkal gyorsabb és zökkenőmentesebb, mint a korábbi nagyszabású frissítéseké, egyes számítógépeken mégis csak okoz némi problémát. Ennek elkerülésére a Microsoft blokkolja azon PC-knek a 1909-es operációs rendszer verzióra való frissítését a Windows Update-en keresztül, amelyeken az Avast Antivirus és az AVG Antivirus 19.5.4444.567-es vagy régebbi változata fut. A blokkolás feloldásához az érintett felhasználóknak nem kell mást tenniük, mint frissíteniük az antivírus program legújabb változatára.

A Microsoft arra is felhívja a felhasználók figyelmét, hogy ne telepítsék más módszerrel, manuálisan a November 2019 Update-et, ha a vírusellenes programjuknak nem a legfrissebb verzióját használják, mert az problémákat okozhat a PC-jük működésében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.