Hirdetés
. Hirdetés

Nemzetközi kutatás az eredményes vállalati döntések előmozdításáért

|

A folyamatosan változó és növekvő elvárások a döntéshozókat komoly kihívások elé állítják, ugyanakkor lehetőséget is kínálnak működésük, szervezeti felépítésük és szerepük újraértékelésére.

Hirdetés

A Cambridge Egyetem Fenntarthatósági Vezetési Intézet (CISL) és a DLA Piper ügyvédi iroda kétéves, globális szintű kutatást indít a nagyvállalati döntéshozókkal szembeni elvárások jövőbeli irányairól. A "Future of Boards" kutatás célja, hogy feltérképezze a menedzsmentben azonosítható azon változásokat, amelyek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy az üzleti sikert összehangolják a fenntarthatósággal. Ezen felül a tanulmány gyakorlati javaslatokkal kívánja segíteni a vállalatokat és vezetőiket a következő időszak kihívásainak kezelésében, valamint a fenntarthatóság előmozdításában.

Ma már egyre több vállalat fordít kiemelt figyelmet a környezetvédelmi szempontokra, hiszen mind a fogyasztói, mind a befektetői oldalról erős nyomás érkezik a felelős és fenntartható szervezeti működés előmozdításáért. Ezzel összefüggésben a vállalatoknak számos közzétételi kötelezettségnek is eleget kell tenniük a transzparencia jegyében, amelyekkel igazolják, hogy pontosan milyen formában segítik a társadalmi problémákat, és hogyan kezelik az éghajlattal és a természettel kapcsolatos kockázatokat.

Hirdetés

A folyamatosan változó és növekvő elvárások a döntéshozókat komoly kihívások elé állítják, ugyanakkor lehetőséget is kínálnak működésük, szervezeti felépítésük és szerepük újraértékelésére.

Hogyan tarthatnak lépést a döntéshozók a változó trendekkel?

A dinamikusan változó környezeti hatások, valamint az ezekkel összefüggésben átalakuló vállalati célkitűzések és vezetői kihívások még számos kérdést vetnek fel. A "Future of Boards" tanulmány ezekre a kihívásokra hivatott megoldási irányokat ajánlani, felkészítve a döntéshozókat a jövő sztenderdjeire. Bár a vállalatirányítási kódexek és a vállalati felelősségvállalás értelmezési szintjei folyamatosan fejlődnek, szükség van az egyéni, szervezeti és rendszerszintű feladatokkal kapcsolatos rendszeres szakmai diskurzusra is, valamint a kapcsolódó gyakorlati ajánlások lefektetésére.

"A kutatás célja, hogy segítse a döntéshozókat eligazodni a változó környezetben, valamint, hogy meghatározza azokat a fontos lépéseket, amelyek a jövőben lehetőséget biztosítanak az üzleti sikerek és a környezetvédelmi szempontok egyidejű érvényesítésére" - mondta el Györfi-Tóth Péter, a DLA Piper Hungary ESG csoportjának vezető partnere.
A kétéves kutatási folyamat kiinduló pontja a vezetők körében lefolytatott kérdőíves információgyűjtés, amely a döntéshozói gyakorlat új trendjeit kívánja azonosítani.

A kérdőív az alábbi linken érhető el >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.