Hirdetés
. Hirdetés

Temetnék a jelszót a nagy tech cégek

|

Csatlakozott az Apple is a technológia óriásvállalatokat és jelentősebb pénzügyi szolgáltatókat tömörítő FIDO szövetséghez.

Hirdetés

Hirdetés

Immár az Apple is csatlakozott a Fast IDentity Online (FIDO) hitelesítési szabványokat alkotó szövetséghez, amelynek fő célja a jelszavak felváltása egy másik, gyorsabb és biztonságosabb módszerrel az online appokba és szolgáltatásokba történő bejelentkezéseknél.

A szervezetnek már tagja a nagy technológiai cégek közül az Amazon, a Facebook, a Google, az Intel, a Microsoft, az RSA, a Samsung, a Qualcomm és a VMware. A pénzügyi szolgáltatók közül pedig az American Express, az ING, a Mastercard, a PayPal, a Visa és a Wells Fargo csatlakozott a FIDO-hoz.

A 2012-ben alakult FIDO arra törekszik, hogy elterjessze a kétfaktoros azonosítást az appok és a szolgáltatások esetében, mivel a jelszavas azonosítás eredendően nem a legbiztonságosabb módszer. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Verizon Data Breach Investigations Report jelentése szerint a biztonsági incidensek 81 százaléka ellopott vagy gyenge jelszavak miatt következett be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.