Hirdetés
. Hirdetés

Top mobilidentiás-menedzsment trendek 2022-ben

|

Ha előre tekintünk, valószínűnek tűnik, hogy a mobil biztonság és a személyazonosság e területei végül egyetlen átfogó csomaggá olvadnak össze.

Hirdetés

A mobil identitás több mint a bejelentkezési folyamat szükséges része. Megkönnyíti a megbízható kommunikációt és az emberekkel és tárgyakkal való interakciót. A mobil identitáskezelés (MIM) olyan identitáskezelési és biztonsági funkciókat nyújt, amelyekkel általában a laptopokhoz és PC-khez igazított vállalati rendszerekben lehet találkozni.

A piac néhány legfontosabb trendje a Datamation szerint a következő:


1. A mobilszolgáltatók vezetik a piacot

A mobilszolgáltatók irányítják az általános identitáskezelési trendeket, mivel igyekeznek kiterjeszteni legújabb készülékeik képességeit, és nagyobb szeletet hasítanak ki az eszközpiacból a PC- és laptopgyártók elől. De mindenki számára bőven van hely. Sok felhasználónak van PC-je, laptopja, táblagépe, okostelefonja és több másféle eszköze is. Mindegyiknek biztonságos hozzáférésre van szüksége, és mindegyiknek kezelnie kell az identitást. Szerencsére ma már léteznek olyan biztonsági platformok, amelyek egyszerre több eszköztípus biztonságát is képesek kezelni.

Hirdetés

2. A vállalati biztonsági szállítók is bekopogtatnak

A mobil- és okostelefon-gyártóknak nincs minden a saját kezükben. A vállalati biztonsági és vállalati identitáskezelő gyártók felismerték, hogy a mobilitás a legforróbb trend az identitás területén. Az olyan cégek, mint például a JumpCloud, felhőalapú címtárat kínálnak, amely egyesíti a személyazonosság- és hozzáférés-kezelést (IAM), az egyszeri bejelentkezést (SSO), a mobileszköz-kezelést (MDM), a javításkezelést, a mobil személyazonosság-kezelést és a többfaktoros hitelesítést (MFA).

3. Mobil és vállalati konvergencia

A vállalati és a mobilbiztonság közötti szakadék már jó ideje elég széles. Különösen az okostelefonok, valamint a PC-k és laptopok között. Sokáig tartott, amíg a telefongyártóknak és a hozzájuk kapcsolódó gyártóknak egyáltalán eszükbe jutott, hogy például vírusirtó és malware-ellenes eszközöket kell bevezetniük. Az elmúlt néhány évben azonban a dolgok gyors változásnak indultak.

Úgy tűnik, hogy a vállalati és a mobilbiztonság közötti határvonal egyre inkább elmosódik. Valójában a biztonsági eszközök olyan mértékben fejlődnek, hogy hamarosan már alig lesz különbség közöttük. Több csomag pedig már mindkét funkciót egyetlen központosított és automatizált eszközben egyesíti. Már vannak olyan vállalati identitási funkciók, amelyek még nem érték el a mobilszektort, de ez már nem sokáig lesz így.

4. Mobil fenyegetések elleni védelem

A Gartner szerint a mobilfenyegetések elleni védelem (MTD) annak a széleskörű trendnek az egyik hajtása, hogy a mobileszközök kezelését vállalati identitási képességekkel egészítik ki. Az MTD a szervezetek védelméről szól az iOS, az Android és más mobileszközök elleni fenyegetésekkel szemben. Ez a technológia az eszközökkel kapcsolatos megelőzéssel, észleléssel és javítással foglalkozik, de a védelmet kiterjeszti a hálózati kapcsolatokra és a rosszindulatú szoftverekkel szembeni alkalmazásokra is. Egyes eszközök gépi tanulást és viselkedéselemzést is tartalmaznak.

Ez egyre inkább szükséges biztonsági pajzzsá vált. Azonosítja a potenciálisan sebezhető eszközöket, felkutatja a rosszindulatú alkalmazásokat, és a mobil biztonsági higiénia fokozásának módjaként szemmel tartja a hálózatot. Emellett központosítja az adatok láthatóságát, és segít korrelálni azokat más végponti vagy vállalati rendszerekkel és eszközökkel. A jelenlegi, elszabadult adathalászat mellett ezek az eszközök védelmet nyújtanak a fenyegetések ellen, és a mobil identitások védelméhez egy plusz réteget adnak hozzá.

"Az MTD működhet fenyegetésekre összpontosító integrációként egy meglévő egységes végpontkezelő telepítéssel vagy önálló eszközként. Az MTD biztonsági garanciát nyújthat a szabályozott iparágak, a mobil operációs rendszerek változatos és töredezett verzióit használó vállalatok, valamint az olyan szervezetek számára, amelyek úgy döntenek, hogy nem kezelik azokat a mobileszközöket, amelyekhez vállalati hozzáférést adnak" - mondta Dionisio Zumerle, a Gartner elemzője.

A Gartner úgy látja, hogy az MTD kialakulóban lévő felhasználási esetei létfontosságú elemei a zéró bizalom hálózati hozzáférés (ZTNA) architektúra megvalósításának, és nagymértékben javítja a mobil személyazonosság-kezelést. Emellett a kiterjesztett észlelési és válaszadási (XDR) rendszerek hatókörének növelésére is szolgál. Más szóval, kiterjeszti az XDR-t, és minden valószínűség szerint az MTD és az XDR végül eggyé válik.

Ha előre tekintünk, valószínűnek tűnik, hogy a mobil biztonság és a személyazonosság e területei végül egyetlen átfogó csomaggá olvadnak össze. A konvergens mobileszközök pedig a vállalati eszközökkel konvergálnak majd, hogy az IT mindezeket egy konzolról kezelhesse - írta a Datamation.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.