Hirdetés
. Hirdetés

5 szabály, hogy megóvd a céges adataidat

|

A Kaspersky Lab szakértőinek biztonsági ötparancsolata.

Hirdetés

1. Védjük le a hálózatunkat. A hálózati behatolások sokszor a wifin keresztül történnek. Ha feltörték a wifi jelszavunkat, minden adat veszélybe kerül. Rendszeresen cseréljük a jelszót, és ügyeljünk, kivel osztjuk meg.

2. Forduljunk szakemberhez. Fogadjunk fel jól képzett biztonsági szakembert a sebezhető pontok feltárásához és megvédéséhez. Ne ezen spóroljunk, mert sokmilliós veszteséget előzhetünk meg vele.

3. Titkosítsuk az adatokat. Használjunk teljes lemezes titkosító eszközt, és kapcsoljuk be az összes fontos védelmi funkciót.

4. Telepítsünk vírusellenes programot, és rendszeresen frissítsük. A hálózatok meghekkelésének leggyakoribb módja, hogy malware települ a rendszerre. Ezt csak hatékony védelmi szoftverrel akadályozhatjuk meg, amelynek az asztali gépeken, a laptopokon, sőt, még az okostelefonokon is futnia kell.

5. Képezzük ki a dolgozókat. Minden igyekezet kevés, ha a dolgozók nem ügyelnek a biztonságra. Győzzük meg őket az ügy fontosságáról, tanítsuk meg a szabályokat, és tegyük őket felelőssé a rajtuk átáramló információk biztonságos kezeléséért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.