Hirdetés
. Hirdetés

Vérfrissítés biztonsággal

|

Megújult szakembergárdával szolgálja ki viszonteladó partnereit az RRC Hungary Kft. Security üzletága, melynek tagjait a szervezeti egység új vezetője, Simon Tamás választotta be a csapatba. A gyártókkal és a viszonteladókkal kialakított kapcsolatok továbbvitele mellett az üzletág a személyi változásokon túl is szolgál újdonságokkal.

Hirdetés

Mérnöki, termékmenedzseri és nagykereskedői tapasztalatokkal felvértezett szakemberek erősítik az ötfős csapatot, akik részben házon belülről, illetve azon kívülről érkeztek az RRC Hungary Security üzletágába. Utóbbiak közé tartozik Simon Tamás üzletágvezető is, aki korábban mérnökként dolgozott a 3Comnál és szakmai kapcsolatban állt a Tipping Pointtal, amelyet később a Trend Micro vásárolt meg a HP Securitytől - mindkét gyártó termékei megtalálhatók az RRC Hungary palettáján -, majd ezt követően a disztribúciós piacon folytatta pályafutását, munkája nyolc éven át ehhez a területhez fűződött.

- Csapatunk 2016. február 1-jével vette át az RRC Hungary Security üzletágát, miután annak korábbi munkatársai kiléptek vállalatunktól - mondta Simon Tamás. - Törekszünk természetesen arra, hogy az évek során kialakított üzleti kapcsolatok minden értékét megőrizzük és ápoljuk, a vérfrissítés azonban arra is alkalmat adott, hogy feltárjuk a problémákat, működésbe hozzuk mindazt, ami az eddigiekben döcögött vagy elakadt. A viszonteladóinkkal folytatott nyílt párbeszéd eredményeként kitárulni látszanak olyan ajtók, amelyek különböző okokból, például személyes sérelmek miatt mostanáig zárva maradtak előttünk. Számítunk többek között arra, hogy üzletágunk ennek köszönhetően ismét dolgozhat majd a hazai piac legnagyobb rendszerintegrátorával.

Kedvezően fogadták a váltást az RRC Hungary partnerei az eddigi visszajelzések alapján, és a Security üzletág első negyedéves eredményei is egyértelműen a megújulás sikerességét számszerűsítik. A csapat a tervhez képest 119 százalékos teljesítményt mutatott fel, jobbat, mint amit a szervezeti egység a tavalyi év azonos időszakában mért.

Változatlan egyelőre a gyártók köre, amelyek IT-biztonsági megoldásaikkal az üzletág kínálatát alkotják, a viszonteladó és rendszerintegrátor partnerek a már említett HPE Security és Trend Micro mellett az AlgoSec, a Check Point, a Forcepoint, az Imperva, a SonicWall, a Splunk, valamint a Radware termékei közül válogathatnak.

- Kiértékeljük azonban az év végén, hogy az egyes termékportfóliók milyen mértékben járulnak hozzá üzletágunk teljesítményéhez, ezért jövőre egy-két név változhat ezen a listán - mondta Simon Tamás. - Nyárra várható az Ingram Micro-akvizíció hatósági jóváhagyása, ezért kínálatunk szinte biztosan bővülni fog a McAfee és a Symantec termékeivel az év második felétől.

Értéknövelő nagykereskedőként az RRC Hungary szolgáltatásokkal - például mérnöki tervezéssel, oktatással - övezi a forgalmazott termékeket. A magyar leányvállalat Professional Services néven új üzletág indítását tervezi, amely kifejezetten az integrációs projektek megvalósítását fogja támogatni mérnöki kompetenciákkal. Mindez a továbbiakban is így lesz - az RRC leányvállalatait térségünkben felvásárló Ingram Micro ezt a value added disztribútori modellt veszi át.

- Nincs olyan IT-biztonsági probléma, amelyre a kínálatunkban szereplő termékek valamelyikével ne tudnánk megoldást adni - mondta Simon Tamás. - Palettánk teljes, bizonyos termékkategóriákban, például a tűzfalak esetében több gyártó portfóliójából is választhatnak partnereink. Sokat elárul a fenyegetéskörnyezet fejlődéséről, hogy a hazai felhasználók körében jelenleg a tűzfal, a behatolásmegelőző és -észlelő (IPS és IDS), a levélszemétszűrő, valamint az antivírus- és antibot-megoldások a legkeresettebbek. Növekvő érdeklődéssel fordulnak a hazai szervezetek a naplófájlelemző és a policy management megoldások felé, amelyekkel a nagy mennyiségű adatot tartalmazó log file-okból is gyorsan értékes információkat nyerhetnek ki, illetve a vállalati hálózatban működő IT-biztonsági eszközöket egységes szabályok mentén, egymással összhangban menedzselhetik. Mindezen megoldásokhoz folyamatosan szervezünk oktatást, hogy teljes gőzzel működő vizsgaközpontunkhoz hasonlóan két oktatótermünk kapacitását is még jobban hasznosítsuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.