Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyben a vállalati adatvagyon

|

Tanulással szűri ki a vállalatnál dolgozó, rosszban sántikáló alkalmazottakat a BalaBit új fejlesztése.

Hirdetés

A vállalati adatszivárgás ellen lehet és kell is tenni; a legfontosabb, hogy egyáltalán felismerjük a veszélyt. Erre a hagyományos, reaktív naplózás nem nyújt megoldást, hiszen már csak megtörténte után derül ki az adatlopás. A hazai alapítású BalaBit ennek felismertével továbbfejlesztette logging rendszereit, melyek így már reaktív működésre is képesek.

Amint azt Stange Szilárd, a most megújult Shell Control Box termékmenedzsere a ma tartott sajtótájékoztatón elmondta, a 71 millió forintos EU-s támogatással zajló SCB fejlesztés kiemelt fontosságú szerepet tölt be a cég stratégiájában. A BalaBit Budapesten és Veszprémben dolgozó fejlesztőinek egynegyede foglalkozik a tavalyi évben több mint 6 millió dolláros bevételt produkáló termékkel. Egyfajta plusz rétegként csatlakozik a vállalati rendszerbe a valós idejű forgalomfigyelést megvalósító eszköz, a kliens és a szerver közé, így a rendszergazdák közvetlen hatókörén kívül esve képes kiszűrni a rosszindulatú belső aktivitást. Az SCB új, 3 F4 változata a konkurens termékek előtt járva a konfigurációs igény csökkentését tűzte ki zászlajára: mesterséges intelligenciája képes megtanulni a megszokott vállalati tevékenységeket és kiszűrni a gyanús aktivitást, melyet még a biztonsági incidens bekövetkezte előtt ki is tud szűrni, riasztás küldése mellett.

balabit shell control box naplózás

Gyöngyösi Péter termékmenedzser a szintén megújult syslog-ng Store Box 3 F1 újdonságait összefoglalva említette meg a termék jelentős teljesítménynövekedését: az eszköz indexelt forgalom esetén már másodpercenként 70 ezer eseményt, vagy óránként 35 GB adatot képes rögzíteni. A naplózószerver számos különböző platformról – akár SQL adatbázisból is - képes gyűjteni az üzeneteket, majd titkosított, aláírt, tömörített és időpecséttel ellátott módon tárolja azokat, támogatva ezzel az IT rendszerekre vonatkozó nemzetközi törvények és iparági szabványok előírásainak való megfelelést. A termék a mintegy 850 ezer felhasználóval rendelkező nyílt forráskódú syslog-ng technológiának a kereskedelmi változata.

Noha nyílt alapokkal rendelkezik a fejlesztés, a freemium modell (vagyis egyes funkciók pénzért való elérhetősége) valamint a hozzáadott szolgáltatások (terméktámogatás és oktatás) révén lehetővé teszi egy rá épülő kereskedelmi termék létrehozását. Az elhangzottak alapján 2012-ben közel 1 milliárd forintos bevétele származott a BalaBitnek a naplózóprojektekből, ez a 2011-es évhez képest 50 százalékos növekedést jelentett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.