Hirdetés
. Hirdetés

Zsarolóvírussal fertőzi a mobilt egy koronavírus-követő app!

|

A CovidLock jelszó beállításával lezárja a mobilt, és száz dollárt kér a feloldásért.

Hirdetés

Hirdetés

Egy koronavírus-követő app zsarolóvírussal fertőzi meg az Android eszközöket, majd száz dollárt kért a mobil lezárásának megszüntetéséért.

A koronavírus terjedését követő alkalmazások manapság igen népszerűek, ezért nem meglepő, hogy a kiberbűnözők is ráugrottak a témára, és megpróbálnak hasznot húzni a járványból.

A CovidLock technikája az, hogyha nincs beállítva a mobilon jelszó, vírus előállít egyet, és ezzel lényegében kizárja a tulajdonost a saját eszközéről.

A zsarolók száz dollárt kérnek Bitcoinban a kilakatolásért, és azzal fenyegetőznek, hogyha nem kapják meg a pénzt, akkor közzéteszik az interneten a mobilon található érzékeny információkat, köztük a fotókat és a kapcsolatokat.

A jó hír az, hogy a DomainTools biztonsági cég kutatói már megtalálták a zsarolóvírus feloldásának módját, és ennek részleteit rövidesen közzé is teszik.

Ugyanakkor a fertőzések elkerülése érdekében nem árt tartózkodni a tisztázatlan forrásból érkező appoktól, és háromszor is ellenőrizni a telepítendő alkalmazások hozzáférési lehetőségeit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.