Hirdetés
. Hirdetés

Az iparnak is jól jön a CRM

|

Az ipari területen tevékenykedő kkv-k számos olyan problémával küzdenek, amelyekre egy jól működő CRM-rendszer megoldást nyújt. De miből tudhatja egy ipari cég vezetője vagy értékesítési vezetője, hogy neki CRM-re van szüksége?

Hirdetés

Abból, ha vezetőként nem lát rá a területi képviselők munkájára. Nem tudja, hogy ki mikor és mit csinál, milyen eredménye van tevékenységének. Mindenki külön életet él a munkahelyén, és exceleket kell bogarásznia, ha valamit meg szeretne tudni.

Ha szalasztott már el jó üzleti lehetőséget. Az ígért telefonhívások rendszeresen elfelejtődnek, később pedig már kellemetlen felhívni az érdeklődőt. Árajánlatküldésnél nem követik, pedig lehet, hogy csak egy telefonhívás hiányzik a nagy üzlet nyélbe ütéséhez. A meglévő ügyfeleknek sem tud személyre szabott ajánlatokat küldeni.

Hirdetés
          

Ha nem tudja a rendeléseket azonnal ellenőrizni, visszakeresni a fontos határidőket, kikeresni egy ügyfél telefonszámát, vagy elfelejtette, hogy két napja mit beszélt meg az érdeklődővel.           

Ha a területi képviselők nem motiváltak, egyáltalán nem fektetnek energiát a hideg megkeresésekbe. Nem akarnak új ügyfeleket megnyerni, mert az nehezebb munka, a jutalékot a meglévő kapcsolatokból szedik össze.           

Már számos ipari cég használja
Amennyiben neked is ehhez hasonló gondjaid vannak, akkor csatlakozz ahhoz a 86 ipari céghez, amelyek már sikeresen megoldották ezeket a problémákat a MiniCRM segítségével. Ők főként az információáramlás javítására, az elfelejtések megszüntetésére, a meglévő ügyfelekből való bevétel növelésére és a területi képviselők motiválására használják a rendszert. Nagy előny, hogy a MiniCRM-nél magyar nyelvű támogatást és folyamatos segítséget kapsz a bevezetéstől a magabiztos használatig. Közösen találhatjátok ki azokat a megoldásokat, amelyek céged egyedi folyamataihoz tökéletesen igazodnak. Nincs szükség hosszú és bonyolult fejlesztésekre, a MiniCRM megoldásai minden vállalkozásra azonnal testre szabhatóak.

           

Tapasztalatok első kézből
Az X-Compress Hungary Kft. például gépeket forgalmaz, szervizel és javít. Ezeket a gépeket évente vagy üzemóránként kell karbantartani, azonban ezt gyakran elfelejti az üzemeltető partner, vagy csak akkor jut eszébe, amikor már elromlott a gép. Kovács Tamás vezetőként jól kihasználja a MiniCRM adta lehetőségeket: - Ha időben szólunk a partnereknek, akkor általában kérik is a karbantartást. Nekünk ebből van nyereségünk, ha ezeket megcsináljuk. Ha ezek a munkák időben el vannak végezve, az hosszú távon annál több bevételt jelent. Mindezt egy szervizmodulban vezetjük a MiniCRM-ben, így semmi nem merülhet feledésbe. Egyszerűen csak rögzítjük, mikor esedékes a karbantartás, ha egy év múlva, akkor addigra. A rendszer pedig jelez, hogy mikor és kit kell keresnünk. 

Sipos Sándor, a Chemplex Kft. ügyvezető igazgatója pedig így fogalmaz: - Rendszerben követjük a projektjeinket, például azt, hogy mi van gyártásban, mi áll kiszállítás előtt stb. Emellett nagyon fontos, hogy támogatja az egyes kollégák közötti információátadást. Ha jön egy megrendelés, az értékesítő átállítja a státuszt megrendeltre, így a tervező azonnal értesül arról, hogy ezzel dolga van, és nem kell külön e-mailben értesíteni róla. Ha elkészült a termék, akkor az adminisztrációval foglalkozó kolléga automatikusan kap értesítést, így tudja, hogy számláznia kell.           

Az Autotherm Kft. például csak annak küld akciókat, akik az elmúlt egy évben nem vásároltak. Az e-mailek megírásával és kiküldésével nem is töltenek időt, hiszen a MiniCRM-ből automatikusan megy a folyamat. Busa Ádám értékesítési vezető is kiemelte ezt a funkciót. - Szeretjük a MiniCRM-ben az ügyfélközpontúságot. Használjuk marketingre is, tudunk listákat készíteni az általunk fontosnak ítélt kategóriák alapján, és ezekre a listákra célzott hírlevelet küldeni.

Ingyenes online konzultáció keretében szakértő tanácsadóink neked is segítenek megtalálni a cégedre szabott legjobb megoldást. Igényeld itt: minicrm.hu.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.