Csaknem egymilliárd forintos technológiai fejlesztés a felsőlajosi Márka Üdítőgyártónál

|

A fejlesztés lehetővé teszi, hogy termékkínálatukat saját gyártású, magas hozzáadott értékű, alacsony fajlagos logisztikai költségek mellett forgalomba hozható üdítőital-családdal egészítsék ki.

Csaknem egymilliárd forintból új üdítőital-gyártó gépsorral fejlesztette vállalkozását a Márka Üdítőgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Bács-Kiskun vármegyei Felsőlajoson. A tájékoztatás szerint a beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében nyert mintegy 500 millió forint európai uniós támogatással valósították meg. A projekt keretében egy "kombi" üdítőital-gyártó gépsort szereztek be.

A fejlesztés lehetővé teszi, hogy termékkínálatukat saját gyártású alumínium dobozos, illetve üveges csomagolású "magas hozzáadott értékű, alacsony fajlagos logisztikai költségek mellett forgalomba hozható" üdítőital-családdal egészítsék ki. A projekt révén a jelenleg elérhető legmodernebb, legkevésbé környezetszennyező, legkisebb ökológia lábnyomot maga után hagyó technológiát telepítettek a Felsőlajoson található üzemükbe - írták a közleményben.

A cég tájékoztatása szerint a Márka az egyik legrégebbi magyar üdítőszabadalom. Beszállítóik 90 százaléka magyar vállalkozás. Gépparkja 180 millió palack üdítő gyártását teszi lehetővé, raktározási területe pedig eléri a 15 ezer négyzetmétert. Piaci részesedésük 2022-ben meghaladta a 10 százalékot a Bács-Kiskun vármegyei gyárban előállított 107 millió palack üdítővel. A több mint nyolcvanféle Márka üdítőital palackozása kizárólag ásványvízkútból történik, a legmodernebb technológiával. Termékeik jelenleg 12 ország polcain találhatók meg.

Az idén 50 éves Márka olyan neves magyar brandeket épít és gyárt a Márka mellett, mint a Gyöngy és az Adrenalin. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Márka Üdítőgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. jelenleg 140 dolgozót foglalkoztat, 2021-ben 113-at. A vállalkozás éves nettó árbevétele 2020-ban 7,43 milliárd forint volt, 2021-ben pedig 9,63 milliárd forint. A cég árbevételének mintegy 94 százaléka belföldi értékesítésből származik. Az éves adózott eredménye 2020-ban 995 millió forint, 2021-ben 1,02 milliárd forint volt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.