Egymilliárd eurós kkv-finanszírozási megállapodás született

|

Az EBA és az UniCredit Bank összefogásának célja többek között a fenntarthatóság, az innováció, a digitalizáció ösztönzése.

Az Európai Beruházási Alap (EBA) és az UniCredit bankcsopot megállapodást írt alá 1 milliárd euró összegű beruházási hitelről kis- és középvállalkozások számára hét közép- és kelet-európai országban, köztük Magyarországon.

A közlemény szerint az EBA két, összesen mintegy 370 millió euró értékű garanciát nyújt az UniCredit csoportnak, amely egymilliárd euró értékű finanszírozást tesz lehetővé a hét ország kis- és középvállalkozásainak beruházásaihoz.

Az EBA-UniCredit megállapodás célja a fenntarthatóság, az innováció, a digitalizáció, a kultúra, a kreativitás, az oktatás és a szociális beruházások finanszírozásának ösztönzése. Az EBA-garancia segítségével 2500 kis- és középvállalkozás juthat kedvező feltételű hitelhez - írták.

Az Innovációs és Digitalizációs Garancia a 2022-ben zárult EIF InnovFin garancia utódjaként főként a technológiai fejlesztéseket célzó projektek finanszírozási hátterének megteremtésében, míg a most bevezetett Fenntarthatósági Garancia az EIF feltételeinek megfelelő, pozitív környezeti hatással bíró beruházásoknak nyújt támogatást.

Az Európai Beruházási Alap (European Investment Fund) az Európai Beruházási Bank csoportjához tartozó pénzügyi intézmény. Fő feladata az európai mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása a finanszírozáshoz és kockázati tőkéhez való hozzáférésük elősegítése révén.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.