Hungrana - díjeső a digitalizáció eredménye

|

Ha valamit nem tudsz elkerülni, állj az élére - mondja a régi mondás.

A Hungrana Kft. tulajdonosai és vezetősége elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett, ennek eredményeként egy jelentős méretű digitalizáció valósult meg a tavalyi évben. A közép-kelet-európai régió országai számára kiírt SAP Quality Awardson két díjat is megnyert hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata. A 16 országból érkező digitalizációs vállalatfejlesztési projektek versenyében a feldolgozóipari cég fődíjat (Grand Winner) és kiemelt helyezést (winner) kapott a vállalatnál végrehajtott SAP modulbevezetésekkel.

"Világszínvonalú fejlesztésekre törekszünk, és ebben sikerült olyan partnerre találnunk, akinek szakértelmével és innovatív megoldásaival megvalósulhatott az a digitalizációs fejlesztés, mely a működésünket stabilan biztosítja, a munkafolyamatokat átláthatóbbá, tervezhetőbbé és költséghatékonyabbá teszi" - mondta dr. Farkas J. Tamás, a Hungrana Kft. ügyvezető igazgatója.

A cég tavaly stratégiai megállapodást kötött az SAP Hungary Kft-vel, és egy kifejezetten a fejlesztések műhelymunkáira kijelölt SAP Labort is átadtak a Szabadegyházán található Hungranában.

"Az együttműködés alapja, hogy partnerként tekintsünk egymásra és a közös célok elérése érdekében mindkét fél a maximumot adja" - mondta a vezető, aki hozzátette, hogy a decemberben elnyert díjak nem csak büszkeséggel töltik el a projektben részvevőket, hanem kiemelten fontosnak tartják, hogy minél több hazai cég megismerje és felismerje az SAP rendszerek, fejlesztések előnyeit, az ebben rejlő lehetőségeket.

Digitalizált karbantartási folyamatok SAP PM/Asset Manager integrációval

A karbantartási folyamatok egy Hungrana méretű vállalat esetében rendkívül szerte ágazóak és nehezen követhetőek. Ezzel szemben olyan költséget testesítenek meg, aminek nagysága akár jelentősen is befolyásolhatja a vállalat eredményességét, másfelől aminek megfelelő és hatékony felhasználása nagymértékben múlik a cégvezetés és a karbantartási csapat szakértelmén. Egy papírmentes, teljesen digitalizált és a hozzátartozó adminisztrációt okoseszközzel a helyszínen megvalósítható fejlesztés, minden vállalatvezető álma. Különösen, ha ez a funkcionális fejlesztés olyan további lehetőségeket is magába foglal, mint:
• karbantartási rendelések feladása, lezárása okoseszközről,
• kizárás/kitáblázás biztonságtechnikai funkció
• berendezések előélete, gépkönyve, karbantartási statisztikáinak elérése a helyszínen
• tartalékalkatrészek raktári keresése, foglalása szintén a szerelés helyszínén.

Mindezek a funkciók a karbantartási feladatok kivitelezését segítik, de az így létrejövő adatbázis statisztikai elemzése további fejlesztések sorát rejti - részletezte dr. Farkas J. Tamás.

Körülbelül erre vállalkozott úgy két éve a Hungrana csapata. A munka kétharmad részét a műszaki rendszer (P&ID, műszaki hely, berendezés, alkatrészlista) elméleti kialakítása jelentette. Ezek után a SAP folyamatok szinte teljesen standard módon történő kialakítása és a néhány ezer RFID címke felhelyezése már gyerekjátéknak tűnt. Mindehhez csak egy eltökélt vezetés és csapat kellett, és a hit, hogy amire vállalkoztunk az lehetséges és a digitalizáció sürgető igénye mellett szinte elkerülhetetlen - tette hozzá a vezető.

Hogy valóban úttörő szerepre és világszínvonalú fejlesztésre vállalkoztunk, azt két tény támasztja alá: egyfelől a fejlesztés közben olyan problémák mutatkoztak, amelyek egyértelművé tették, hogy "szűz havon" járunk, másfelől az a rendkívüli megtiszteltetés érte csapatunkat, hogy a 16 országot tartalmazó Közép-Kelet európai régióban elnyertük az SAP Quality Award "Grand Winner" díját a "Digital Pioneer" kategóriában - összegezte dr. Farkas J. Tamás.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.