Mintegy 550 millió forint befektetésből bővíti gyártási és logisztikai kapacitását a Greenstic

|

Még hatékonyabbá teheti működését a jövőben.

A Greenstic Europe Kft. (Greenstic) a magyar, szlovák és román érdekeltségei gyártási és logisztikai kapacitásának bővítésére, termék- és ügyfélkörének szélesítésére fordítja a Hiventures-től érkező, mintegy 550 millió forint befektetést - közölte a Greenstic.

A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét. Utóbbinál jelezték, ügyfeleik használt tálalóeszközeinek biológiai komposztálását is elvégzik, amivel a körforgásos gazdasági modell terjedését ösztönzik a HoReCa területen.

Hozzátették, hogy a magyarországi és nemzetközi fejlesztések mellett a Greenstic saját gyártói kapacitás kiépítését is tervezi, amellyel még hatékonyabbá teheti működését a jövőben.

A száz százalékban magyar tulajdonú, 20 embert foglalkoztató Greenstic az egyszer használatos edények és evőeszközök piacának meghatározó szereplője. Forgalma látványosan nő 2019-es alapítása óta: 2020-ban 67 millió, 2021-ben 195 millió, tavaly már 250 millió forint volt az árbevétele. A vállalat tavaly nemzetközi terjeszkedésbe kezdett: Romániában leányvállalati, Szlovákiában franchise formátumú együttműködést alakítottak ki. A társaság célja, hogy Közép-Európa piacvezető környezettudatos csomagolóanyag beszállítójává váljon.

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb kockázati tőkealap-kezelőjeként, európai uniós és saját forrásból támogatja a teljes magyar vállalkozói ökoszisztémát, finanszírozást biztosítva az ötletfázistól egészen a nagyvállalati beruházásokig.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.