Robottechnológiát vetett be a Foodbox is

|

Az új csomagolási eljárásnak köszönhetően a jelenlegi munkaerő 10-15 százaléka elegendő a gépek üzemeltetéséhez, így beindítható a két műszakos termelés is.

A készételeket gyártó és forgalmazó vértesszőlősi Foodbox Kft. 855,54 millió forintból technológiafejlesztést és kapacitásnövelést valósított meg. A beruházáshoz a társaság 384,99 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz által.

A tavaly novemberben zárult projektben beszereztek egy robottechnológiával felszerelt gépsort, amellyel csökken a vállalat termékeinek csomagolásakor keletkezett műanyaghulladék, és nő a termelési kapacitás. Az új csomagolási eljárásnak köszönhetően a jelenlegi munkaerő 10-15 százaléka elegendő a gépek üzemeltetéséhez, így beindítható a két műszakos termelés is - jelezték.

A magyar tulajdonú Foodbox Kft.-t 2011-ben alapították. A társaság fő tevékenysége készételek gyártása és forgalmazása kiskereskedelmi egységek számára. Magyarországi partnerei között megtalálhatóak a legnagyobb kereskedelmi láncok: a Lidl, a Spar, az Auchan, a Tesco és a CBA. 2021-ben 4,2 millió, 2022-ben 4,7 millió terméket gyártottak.

A cég 2017-ben kezdett el exportra is termelni, túlnyomó részben sajátmárkás termékeket. Jelenleg Csehországban és Szlovákiában vannak jelen, de szeretnék elkezdeni a terjeszkedést a német, szerb, horvát, román és a szlovén piacon is. Az export növekedést mutat: 2021-ben 745 ezer, 2022-ben egymillió terméket adtak el külföldre. A tervek szerint 2023-ban folytatják az automatizált élelmiszeripari csomagoló- és szállítórendszer kiépítését egy további pályázat segítségével.

2022-ben 75 embert foglalkoztattak, nettó árbevételük 2,4 milliárd forintot ért el, az adózott eredmény 241 millió forint volt. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az előző évben, 2021-ben 71-en dolgoztak a Foodboxnál, a nettó árbevétele 1,8 milliárd forint, adózott eredménye 112 millió forint volt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.